Gewoon genieten

Soms kijk ik naar buiten vanuit ons huis en kan dan zo intens genieten. Wij wonen in een prachtige omgeving. Vanuit de slaapkamer zie je in de verte, kijkend over een boerderij op de hoek, de bossen liggen. Soms hoor ik een schaapje blaten en zie ik tussen de struiken zijn wollige vacht.

Vanuit de badkamer kijk ik uit over de weide van de overburen. Soms grazen ook daar wat schapen of wordt het gras overspoeld door hongerige konijnen. Kinderen spelen in de tuin tegenover de onze, stuiterend op een trampoline. Tussen de oudere huizen en boerderijen aan de overkant staan diverse heggen die in elk seizoen een ander uiterlijk hebben. Maar altijd zijn ze mooi. Soms, op regendagen, zie ik over de top van een van de heggen een paraplu bewegen, rustig in cadans met de loop van zijn droogblijvende eigenaar, door de straat stappend op weg naar het dorp.
Aan de achterkant kijk ik, via het dak van onze schuur, uit op de grote oude notenboom van de buren. In de herfst graaien de kraaien de noten van de grond, om ze bij ons op het binnenplaatsje op de steentjes te gooien, in de hoop dat de stevige schil zal barsten en ze de vrucht binnenin kunnen eten. Eekhoorntjes graaien de restanten weg om deze verderop in het gras te verstoppen en uiteraard totaal te vergeten. In onze zijtuin komen ieder voorjaar dan ook overal notenboompjes op.

Zeker nu het voorjaar een eindje op weg is en de temperaturen langzaam hoger worden, verbreedt echt onze leefruimte. Binnen en buiten fuseren in één. Ramen staan open en de zachte geur van bloeiende bloemen dringt tijdens onze slaap in ons onderbewustzijn.

Dat is dus gewoon echt puur genieten….

Waar geniet jij intens van?

De Gans ♥

lamb-1081950_1920
Picture by Unsplash,English, on Pixabay

 


Volg je Mooi Leven, by De Gans ook al op Facebook?

De Gans gakt ook op Instagram en soms verschijnt een quote op Pinterest.

3 thoughts on “Gewoon genieten

  1. Behalve de kinderen kan ik echt enorm genieten van de natuur. We wonen in een groene omgeving dus ik stap graag op de fiets voor een rondje, rij graag naar het park met de jongste twee. Paarden, schapen en lammetjes, koeien en vogels hebben vooralsnog de meeste interesse. Zo mooi, die kinderlijke verwondering!

  2. Met dit mooie weer staan bij de mij de deuren open en kunnen de honden in de tuin wanneer hun het wel of niet willen. En daar genieten hun van en dus geniet ik ook. Mijn klein tuintje wordt elke dag mooier en groener en de bloemen laten beetje bij beetje hun kopje zien. Door de open deuren komt mijn tuin nu ook meer naar binnen. En dat is toch het mooie van het leven. Genieten van natuur, mens en dier

Gak mee en plaats hieronder je reactie,