Geven

“Je mag altijd geven, hè mama?

Ja jongen, je mag altijd geven…

Maar… je hoeft niet altijd te geven aan iemand,

die alleen maar van jou neemt….”

~Hans de Gans~

Aldus een conversatie aan de ontbijttafel het afgelopen weekend. Want geven is goed. Ik promoot geven. Ik promoot helpen, ik promoot steunen. Maar bij sommige mensen heb je het gevoel dat je alleen maar geeft, steunt en helpt en dat je bitter weinig echt terugkrijgt. Soms kost het alleen maar energie, alsof je die in een bodemloze put aan het storten bent.

Net zomin is het verstandig wanneer je alleen maar neemt van mensen. Je mag ook wel eens geven als je van sommige mensen heel veel krijgt. Die balans is voor iedereen belangrijk.

Kijk eens goed naar jezelf. Geef je veel? Neem je veel? Is alles wel goed in balans?

Alle liefs van Hans de Gans ♥


Mooi Leven, by Hans de Gans heeft ook een pagina op Facebook, ik zou het heel leuk vinden als je me ook daar wilt volgen.
De Gans gakt ook op Instagram en Pinterest.

One thought on “Geven

  1. Oh ja, ooit cijferde ik mijzelf helemaal weg om anderen maar te helpen, steunen, geven, doen, weet ik niet wat. Ooit zei Merlijn tegen mij, nu word het tijd dat je stopt met geven en dat je leert om te nemen.

    Is het in balans? Geen idee eigenlijk, ik geef, maar wel bewuster, neem ik? Dat blijf ik moeilijk vinden om anderen ‘lastig’ te vallen.

    X

Gak mee en plaats hieronder je reactie,

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.