Genoeg is genoeg

‘Er bestaat een groot verschil
tussen opgeven
en weten ‘genoeg is genoeg
.’

Soms wordt het zo opgehemeld, dat doorzetten. ‘Ik vind hem echt een doorzetter’, hoor je mensen weleens bewonderend uitspreken over iemand die dapper doorgaat en veel resultaat behaalt. Maar wanneer wordt doorzetten domweg dom? Als je maar energie blijft storten in een aflopende zaak, als je maar doorgaat ten koste van je gezondheid omdat je denkt dat dat ‘moet’? Of omdat je, eigenlijk tegen beter weten in, je zin wil doordrijven?

Soms kun je er eenvoudig voor kiezen ‘genoeg is genoeg’. Dan hoef je niet meer. Want het is onzinnig om maar door te jakkeren voor een verloren zaak, of voor een zaak die je in het leven meer zal kosten dan dat hij je ooit nog op zal leveren.

Soms mag je het zeggen: ‘genoeg is genoeg’ en er dan mee stoppen.

De Gans


Mooi Leven, by Hans de Gans heeft ook een pagina op Facebook, ik zou het heel leuk vinden als je me ook daar wilt volgen.
De quotes van de Gans kun je vinden op Instagram en Pinterest.

8 thoughts on “Genoeg is genoeg

  1. Mooi gezegd!! Zo is het ook!! Ik vond het best stoer van mezelf toen ik besloot niet meer verder te gaan met mijn werkgever na 14 jaar… Eng?? Maar genoeg is genoeg!!

  2. Ja.. echt wel.. Hoe vaak ik te horen heb gekregen dat ik een doorzetter ben… Maar er zijn grenzen… soms is genoeg echt genoeg.. en dat heeft niets te maken met hoe flink en hoe sterk of je bent…

  3. Helemaal mee eens ! 🙂
    Je hoeft niet meer te hebben dan genoeg. Als de rest is overbodig. Genoeg is genoeg !
    Voor de maatschappij is dat vaak moeilijk te aanvaarden. Maar de maatschappij is dan ook gek. 😉

    Vriendelijke groet

  4. Soms is opgeven heel erg moeilijk. Maar als je dezelfde bekijkt vanuit ‘genoeg is genoeg’ dan is het misschien iets makkelijker om op te houden. Ik zeg nadrukkelijk niet op te geven. Want dat doe je dan niet. We moeten weer wat meer leren herkennen wanneer genoeg ook echt genoeg is. Liefs voor jullie x

Gak mee en plaats hieronder je reactie,

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.