Geen antwoord

antwoord

Een antwoord

Je hoeft niet altijd
een antwoord te vinden
op alles wat er van je
gevraagd wordt

En wéér zitten we in een verlenging van de lockdown. Ik merk aan sommigen dat ze een beetje op hun tandvlees beginnen lopen. Het werken thuis, het klaslokaal verhuisd naar de keukentafel of, eigenlijk erger, je bedrijf nóg langer dicht.

We zitten in een samenleving waarbij decennia lang ons leven maakbaar leek. We voelden ons jarenlang aangespoord om alle ballen maar in de lucht te houden, om overal in te excelleren.

Maar hebben we nog altijd niet in de gaten dat dat niet reëel is? Dat is het in een coronavrije wereld al niet, laat staan in een lockdown als deze. Er wordt veel van ons gevraagd, zeker van werkende ouders met het klaslokaal aan de keukentafel. In deze situatie kunnen we niet overal meer invloed op uitoefenen en vol enthousiasme al die klussen klaren. Een beetje minder is ook genoeg.

Daarom deze simpele reminder voor jullie:

Je hoeft niet altijd een antwoord te vinden op alles wat er van je gevraagd wordt.

De Gans

antwoord

Meer van De Gans? Kijk dan ook eens op mijn social mediaprofielen:
 & 
Meer fotografie en Woorden bij Beeld van mij vind je in mijn Portfolio.

Wie is die Gans?

17 Replies to “Geen antwoord”

 1. Edward McDunn schreef:

  Helemaal met je eens hoor Marije, de foto is een juweeltje.

 2. Mirjam Kakelbont schreef:

  Rake woorden, Marije.
  We hebben geen andere keus door doorbijten. Houd moed, doe lief. Van die dingen. Ik betwijfel of ik terug wil naar het normale. Was dat wel zo normaal? Ik probeer corona te zien als een les in tevredenheid maar dat lukt de ene keer beter dan de andere.
  Lieve groet ♥

  • Marije De Gans schreef:

   ‘Normaal’ bestaat helemaal niet. Maar wel het dagelijks leven in een bepaald ritme. Maar ik hoop dat we allemaal iets liever voor elkaar gaan worden. Wat meelevender, wat minder gericht op materialistische doelen. Ik vind deze periode heel dubbel. Het is lekker minder te kunnen ondernemen, omdat de lockdown daar een beetje de pressie van af haalt. Maar tegelijk mis ik mijn kopjes koffie tijdens een wandeling (en de toiletten! 😀 ) We hebben in elk geval nog altijd ruim voldoende om tevreden over te kunnen zijn… En genoeg is ook wel eens genoeg. Hopelijk kunnen we dat na deze periode weer inzien.
   Lieve groet, x

 3. enerziek schreef:

  Die komt binnenknallen, Marije. Ik ben de facebookstop aan het doorvoeren en nog wat maatregelen aan het treffen om mezelf te beschermen tegen, mezelf? Ik zie alleen maar hulpvragen voorbijkomen (ik lees tussen de regels) en ik kan het niet meer om ofwel steeds mezelf weg te geven ofwel mezelf keihard te forceren om niet te handelen. Het moet overboord, net als vele andere dingen. Binnenkort ’n nieuwe post maar het gaat niet goed, ben weer ziek thuis.

  • Marije De Gans schreef:

   Oei Eline, ik hoop dat je de ruimte kunt nemen om jezelf even wat terug te trekken en wat rust te gunnen. Een heel lastige balans. Waak ervoor dat je de tijd krijgt om terug bij jezelf te komen en een stevige basis te creëren. Ik wens je heel veel sterkte daarbij. Lieve groet, x

 4. Karel schreef:

  ha die Marije
  schitterend onder woorden gebracht , terwijl het helemaal niet zo mooi is
  een passende foto er bij te stralen
  waar gaat dit nog verder heen , niemand die het weet
  blijf gezond

  rustige avond groet

 5. shivatje schreef:

  Mooi beschreven en ja we zullen nog wat moeten doorbijten

  Aum Shanthi

 6. Rob Alberts schreef:

  De verlengde Lockdown is in ieder geval het antwoord op de ziekelijk dodelijke varianten van COVID-19 en de COVID-20 variant uit Engeland en de COVID-21 uit Zuid-Afrika.

  Bezorgde groet,

 7. Matroos Beek schreef:

  Helemaal waar Marije. Wat heb je dat weer knap en sereen gebracht met die schitterende foto erbij. Lieve groet, we gaan dapper door. ❤️

  • Marije De Gans schreef:

   De foto is van een klaverplantje dat ik meegenomen heb uit het huis van mijn moeder. Het staat hier te stralen voor het raam. We gaan rustig verder en ooit komt de tijd dat we er op terug kunnen kijken terwijl we weer vooruit kunnen. Lieve groet, ❤️

 8. Kerst schreef:

  Hey Marije ja weer een verlenging blijf nu helemaal in lockdown op het erf alleen de noodzakelijke boodsschappen doen en eerst maar afwachren op een prik verder gaat het hier prima gelukkig een lieve groet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Marije De Gans

Marije De Gans

BESTEL NU MIJN BOEK!

Mooi Leven in je mailbox?

Voer je mailadres in en vlieg mee:

Zoek een artikel of onderwerp

Alle schrijverijen van De Gans

Privacy bij De Gans

Gevoelens van een ander

Translate this site

%d bloggers liken dit: