Gedichtje voor mijn Vader

 

 

Vader

 

Dik twee jaar geleden schreef ik dit korte gedichtje over mijn vader en deelde het op Instagram. Het was Vaderdag. Overal op internet verschenen foto’s van dochters, vaak ouder dan ik, met hun geliefde vader.

De mijne was er niet. En deze woorden verschenen voor mijn ogen, zongen door mijn hoofd en dansten uit mijn vingers naar het toetsenbord, zo op dat wereld wijde web.

Nu, jaren later, zie ik ze soms ergens anders verschijnen. Verglijdt mijn eigen tekst bij anderen op een tijdlijn. Dat gebeurt als je schrijft. Dan gaan woorden in, en weer uit iemand anders’ hart. En ik ben blij dat ik daaraan mag bijdragen. En eigenlijk trots daarop, dat ook wel.

Daarom heb ik ze nogmaals opgeschreven, maar nu voorzien van mijn zelf gefotografeerde plaatje. Want mijn vader hield daar ook zo van. Nu is het gedichtje nog meer recht uit mijn eigen hart, maar kan ik het opnieuw delen met al die kleine, en grote kinderen die hun vader ook zo missen.

De Gans

Niets meer missen? Volg De Gans ook op:
 

Wie is De Gans?

22 Replies to “Gedichtje voor mijn Vader”

 1. H de Klerk schreef:

  Heel mooi geschreven . Wat een paar woorden al niet kunnen doen! ❤️

 2. Rietepietz schreef:

  En ook dit keer wordt het gedichtje opgemerkt , het werd door gelinkt op een ander logje waar ik het tegenkwam en toch de schrijfster alle eer krijgt die haar toekomt.
  Mijn vader stierf toen ik al over de 50 was maar dat dat is alweer meer dan 25 jaar geleden.

 3. Matroos Beek schreef:

  Zo lief Marije! Ik voel met je mee.
  Ook ik sprak vandaag nog over mijn vader, met mijn moeder. Hij is er al dertig jaar niet meer en wordt nog steeds gemist. Hij is er dus nog steeds, maar helaas ook niet. ❤️

 4. Judy schreef:

  Mooi, Marije! Mijn vader is er al 18 jaar niet meer, maar ik praat nog regelmatig met hem als je snapt wat ik bedoel.

 5. vivapo schreef:

  een prachtig initiatief én eerbetoon aan je vader Marije!

 6. schrijfsels schreef:

  Oh, wat ontroerend mooi! Mijn vader zou vandaag 90 zijn geworden als hij nog leefde. Ik houd hem nog altijd lief

 7. Edward McDunn schreef:

  Ontroerend mooi Marije.

 8. M e l o d y schreef:

  ♥️

 9. Kerst schreef:

  Een heel mooi gedicht Marije ja onze ouders zijn er al jaren niet Meer dat was vroeger een Hele andere. Generatie Met een hoop gezag en disiepline daar om denk je er wel Aan maar je kan het niet vergelijken Met de tijd van nu een lieve groet Kerst

 10. Moontje schreef:

  Zo mooi, het vader gedichtje. Eenvoudig maar mooi. Kan ook voor mijn vader zijn, ook hem mis ik nog elke dag.
  Tranen in mijn ogen en een krop in mijn keel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Marije De Gans

Marije De Gans

BESTEL NU MIJN BOEK!

Mooi Leven in je mailbox?

Voer je mailadres in en vlieg mee:

Zoek een artikel of onderwerp

Alle schrijverijen van De Gans

Privacy bij De Gans

Gevoelens van een ander

Translate this site

%d bloggers liken dit: