Gans Kritisch: mij moet toch iets van het hart

hart

Mij moet toch iets van het hart

Conclusies over bijwerkingen van bepaalde vaccins worden in Nederland nogal anders getrokken dan in het buitenland.

Dat kan natuurlijk komen doordat wij in ons land nogal ver achter andere staten aanhobbelen wat betreft het vaccineren van mensen. De grote hausse aan problemen komt misschien nog. Ik ben naar aanleiding van wat nieuwsartikelen over veranderingen in vaccinatiestrategie van de ons omringende landen gaan ploegen op de Lareb site, die de bijwerkingen van medicamenten registreert.

En wat mij daar heel erg opviel is de zin:

Tot nu toe zijn er 189 meldingen van overlijden na coronavaccinatie. Het gaat om 157 ouderen van 80 jaar of ouder, 28 tussen de 65 en 79 jaar en 3 onder de 65 jaar. Van één is de precieze leeftijd niet bekend. Het merendeel had een kwetsbare gezondheid vanwege heel uiteenlopende ernstige onderliggende gezondheidsproblemen en/of hoge leeftijd

Neem mij niet kwalijk, maar waarom worden die arme mensen in godesnaam nog ingeënt? Moeten we dat sommige groepen wel aan willen doen? Zijn deze mensen nog wel in staat om een afweging te maken betreffend hun eigen gezondheid? En…..zijn dit mensen die in geval dat ze met Corona zouden zijn besmet ook het aantal gemelde coronadoden hebben laten stijgen?

Want, ik weet niet of iemand dit is opgevallen, aanvankelijk, een jaar geleden, werden onze coronastatistieken ook genuanceerd met uitspraken over heel uiteenlopende ernstige onderliggende gezondheidsproblemen…. Maar als iemand op dit moment een uitspraak in die richting lanceert wordt hij subiet weggezet als wappie.

Mijn gedachten…

Op grond van heel veel lezen, mijn eigen gezondheid en historie van problemen met bloedplaatjes en ernstige allergische reacties op sommige medicijnen, durf ik de nu beschikbare vaccins op dit moment niet aan. Sterker nog, ik denk dat het zinloos is om zo’n groot deel van de bevolking te willen vaccineren. Waarom niet concentreren op mensen die echt een heel groot risico lopen om ernstig ziek te worden en daarna het vaccin verder ontwikkelen zodat het veiliger en werkzamer wordt tegen andere varianten? In paniek een volledige bevolking volprikken met een nog niet volledig uitgetest vaccin tegen een virus dat heel snel muteert is toch eigenlijk een beetje raar? In de UK willen ze zelfs al 3e prikken gaan zetten las ik pas. Zouden er dan nog wel wat prikjes overblijven voor mensen in armere landen? Omdat die mensen a. ook recht hebben op een gezond lijf en leden en b, omdat wij anders gevaccineerd en wel in de herfst via de achterdeur bezoek krijgen van een resistente, hongerige derde-wereld-variant.

Maar ik denk niet dat daar in Den Haag nu aan gedacht wordt

De kamer en de bewindspersonen hebben het op dit moment zo verschrikkelijk druk met zichzelf en alle schandalen waarin ze zich begeven hebben, dat ze helemaal geen tijd hebben om met andere zaken bezig te zijn. Niet in ons land. Niet in de wereld. Vermoed ik.

Een eventueel nieuw kabinet kan nog wel eens heel snel vallen…

De Gans

hart

Meer van De Gans? Kijk dan ook eens op mijn social mediaprofielen:
 & 
Meer fotografie en Woorden bij Beeld van mij vind je in mijn Portfolio.

Wie is die Gans?

16 Replies to “Gans Kritisch: mij moet toch iets van het hart”

 1. Suske schreef:

  ik geloof niet dat er een vaccin bestaat of zal bestaan die dat virus volledig zal uitroeien. Het muteert inderdaad vlug. Wie weet wat ons nog te wachten staat.

 2. shivatje schreef:

  Het loopt bij jullie al even scheef als bij ons.
  En ik heb zo mijn bedenkingen bij het vaccineren. En de soorten vaccins.
  Mijn twee dochters hebben er een gehad en mijn oudste heeft er goed ziek van geweest.
  En dan is het nog niet gezegd dat je gevrijwaard blijft.
  Ach wat houden ze allemaal achter wat wij niet mogen weten of aan het ligt mag komen.

  Aum Shanthi

 3. Mirjam Kakelbont schreef:

  Héél raar. Ook dat NL in eerste instantie niet wilde stoppen met het AstraZ-vaccin. Bij zo’n bericht slaan bij mij stoppen door. Mensen p(r)ikken dat gewoon!
  Ik wens geen vaccinatie en wil ook geen ic-bed.
  Schaamteloos wanbeleid in Den-Haag!

 4. rebbeltje schreef:

  Die andere varianten maken dat ik me ook zorgen maak 🙁
  En ja wat ze in de kamer allemaal denken…zal ik ook wel niet snappen 🙂

 5. Karel schreef:

  volgens mij moet het denken in het Haagse nog ontdekt worden 🙁

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Marije De Gans

Lees nu:

zo

Mooi Leven in je mailbox?

Voer je mailadres in en vlieg mee:

Zoek een artikel of onderwerp

Alle schrijverijen van De Gans

Privacy bij De Gans

Gevoelens van een ander

Translate this site

%d bloggers liken dit: