Gans Kritisch: censuur

Censuur. Krabbels op een bierviltje.

Een anonieme, dierbare vriend van mij heeft ‘op een bierviltje’ wat berekeningen gemaakt over ons Coronavirus. Inzet daarbij was een persoonlijk onderzoek naar hoe veel levens er tot 27 februari van dit jaar zijn gered door de maatregelen in Nederland. Hij heeft hiervoor gebruik gemaakt van de beschikbare cijfers van onze eigen overheid, via het Coronadashboard en RIVM en de reguliere media.

De uitkomst van zijn berekeningen zijn verrassend te noemen en voor ons eigenlijk volkomen onverwacht.

Wat nog schokkender is, is dat we hebben gemerkt dat de termen Virus, Corona, Neusverkoudheid en Coronavirus niet werden toegestaan op een gratis gehoste blog bij WordPress. De afgelopen week heb ik zelf ook gemerkt dat op Facebook en andere kanalen alle informatie betreffende dit virus die ingaat tegen de maatregelen van onze regering, geblokt wordt. Er wordt zelfs gedreigd met het deleten van een account. Met als gevolg dat, behalve de informatie van NOS en aanverwante kanalen + de overheid, geen kritische noten meer worden toegestaan. Zelfs sites van wetenschappers worden door bijvoorbeeld Facebook als corrupt gezien.

Ik ben er van overtuigd dat onze regeringsleiders geen kwade bedoelingen hebben. Maar ik vind dit zo intens verontrustend, dat ik nu een link naar het blog van mijn vriend toe zal voegen op deze website. Ook de resultaten van het onderzoek (wat jullie overigens dienen te beschouwen als een ‘bierviltje in een – nu gesloten-  kroeg’) zijn opmerkelijk.

Ik ben geen complotdenker. Jullie, als mijn volgers, weten dat ik altijd kritisch ben en open sta voor de mening van anderen. Maar mijn intern kompas geeft al maanden code rood aan. En dit is niet omdat het virus zo dicht bij ons in huis is geweest. Wel omdat ik het gevoel heb dat onze vrijheid van meningsuiting en recht op onaantastbaarheid van het lichaam met grove schreden geschonden wordt.

Ik laat het aan jullie over om jullie eigen conclusies te trekken over wat er op dit moment in de wereld speelt. Ieder mens heeft recht op zijn eigen waarheid. Ieder mens heeft ook het recht om zijn waarheid te delen en deze te toetsen aan de ervaringen van anderen. Dat heeft mijn vriend ook gedaan. En ik doe dat ook.

De link naar het ‘bierviltje’ vinden jullie hier.

De Gans

Censuur

Marije De Gans

Lees nu:

zo

Mooi Leven in je mailbox?

Voer je mailadres in en vlieg mee:

Zoek een artikel of onderwerp

Alle schrijverijen van De Gans

Privacy bij De Gans

Gevoelens van een ander

Translate this site

%d bloggers liken dit: