Galerie

Galerie van De Gans

De Gans tekent en fotografeert graag. Hieronder een klein overzicht van tekeningetjes en foto’s die ik zo nu en dan maak. Veel macrofoto’s maak ik met een Samsung S7 met opzetlens en bewerk ik soms met een klein fotobewerkingsprogramma. In november 2017 heb ik een Nikon B700 aangeschaft. Het fotograferen beviel mij zo goed dat ik op dit vlak een cursus ben gaan volgen. De mooiste resultaten komen uiteraard op deze website.

Oefening met scherpte-diepte voor Mama’s Huisje.

Ik fotografeer geen mensen. Bij elke foto die ik maak zorg ik dat ik of alleen ben, of dat ik in zo’n hoek ga staan, of zo’n beeldhoek neem dat er nog steeds niemand in beeld is. Mama’s huisje staat in een straat waar regelmatig mensen door tuintjes of over stoepen lopen. Maar ook op deze foto zie je dat niet.

Hanger bij de voordeur van Mama’s Huisje.

 

Koppel ganzen.

Luid gakkend zwommen ze heen en weer over het meertje bij de Wedderbergen.

veranderingen
Koppel ganzen

Foto van een rietkraag.

Ik vond deze foto zo mooi geworden, dat hij zelfs op de header van mijn blog mag prijken.

Rietkraag (februari 2018).

Poëzieweek 2018, een gedichtje over verlies en liefde.

Een van mijn bijdragen aan de Poëzieweek 2018. Een gedichtje over liefde en verlies.

ik hou van je


Een koe bij Punt van Reide.

Deze vriendelijke grazer kwam even poseren toen wij wandelden bij Punt van Reide in November.

Galerie
Een vriendelijke grazer (november 2017).

Herfstblaadjes.

Een klein velletje blaadjes, dwarrelend door de lucht. Volledig geïnspireerd door de prachtige oktober- en novemberwereld van dit jaar.

Galerie
Autumn leaves (november 2017)

Kat voor kindermeditatie.

Onze zoon slaapt niet zo goed de laatste tijd. Alle indrukken van groep 3, het zwemmen en alles wat wij privé meemaken, maken diepe indruk op hem. Hij ziet en hoort meer dan goed voor hem is en onthoudt alles. We hebben snoep en zoetigheden al praktisch geheel uit zijn dagen verbannen, maar dan nog spookt hij halve nachten door het huis. Ik ben een aantal stukjes speciaal voor hem aan het schrijven. Gedichtjes voor het slapen gaan en enkele meditaties. Eentje heet ‘de kat’. En dit is het tekeningetje erbij.

Galerie
De Kat (kindermeditatie, oktober 2017)

Zonnebloem ‘Psychedelisch’

Deze macrofoto maakte ik pas van een zonnebloem bij ons in de tuin. Ze is een tijdje geleden al omgewaaid in een storm, maar juist daardoor is ze extra gaan bloeien. Hangend in de coniferen stralen de bloemen ons toe.

Galerie
Zonnebloem ‘Psychedelisch’ (september 2017)

Een engel die vliegt

Vandaag ontmoette ik deze engel. Ze vliegt binnenkort naar iemand toe ♥

Galerie
Een lente-engel (september 2017)

Feuilles d’olive

Met macrolens een olijftakje gefotografeerd in Zuid-Frankrijk. Is het niet mooi?

Galerie
Feuilles d’olive (La Penne sur l’Ouvèze, augustus 2017)

Dans van je leven

Galerie
Dans van je leven (september 2017)

Deze tekening maakte ik voor het artikel ‘Over de chemie en dans in relaties’. Het stelt een dans voor die je maakt in je leven. Niet iedereen kan, en wil met je mee dansen en dat is maar goed ook.


Kopfoto “slakje”

Galerie
Slakje (juli 2017)

Ik tekende pas een slakje. Heel vertederend vind ik deze diertjes, hoewel ik weet dat velen van jullie ze liever zien komen dan gaan. Ikzelf geloof in de balans van de natuur en ik ben van mening dat hoe meer wij mensen ingrijpen in natuurlijke processen, hoe meer deze uit balans worden gebracht. Dat brengt consequenties met zich mee.

Een kwetsbaar diertje als een slak vind ik prachtig om naar te kijken. De langzame bewegingen van zo’n soepel lijf en de voelsprieten die rustig heen en weer gaan. Ik kan er van genieten! Dit is ‘slakje’ en ze is heel vriendelijk.


Gewoon een pot

Galerie
Gewoon een pot

30 jaar geleden maakte ik een simpele pot door rolletjes klei te rollen, deze rolletjes op elkaar te stapelen, met een lepel af te werken en daarna af te bakken. Deze, wat asymmetrische, bolle pot is het resultaat. Aan de barstjes op de buitenzijde kun je zien dat hij het maar net heeft gered in de oven! Ook al is hij niet perfect, na al die jaren vind ik hem zelf nog steeds mooi.


Fotograferen met macrolens

Galerie
Detail van lavendel, gefotografeerd met macrolens (augustus 2017)

Sinds ik de macrofotografie heb ontdekt gaat er een hele nieuwe wereld open. De meeste macrofoto’s post ik op Instagram, maar een enkele komt ook hier op de blog voorbij. Zoals deze opname van een bloeiende lavendelbloem. Als je goed kijkt zie je zelfs een piepklein draadje spinrag.


Ganzenbloem

Galerie
Ganzenbloem (juli 2017)

Dit is één van de eerste tekeningetjes het afgelopen jaar. Gegeven aan mijn vriendin J.


Orgel van de Sainte-Anne kerk in Beaumes de Venise

Galerie
Sainte Anne in Beaumes de Venise (augustus 2017)

Ik ben opgegroeid met kerkmuziek. Nog altijd mag ik in kerken graag naar boven kijken, en dan hoop ik natuurlijk dat ik een prachtig en machtig orgel zie. Zoals deze in Beaumes de Venise in Frankrijk. Ik heb de klank van dit orgel niet kunnen horen toen ik er was. Maar de stilte in zo’n kerk blijft me altijd aanspreken, al heb ik afstand genomen van het geloof als instituut.


Illustratie ‘Narcisme’

Galerie
Ik tekende een narcistische relatie… (september 2017)

Steeds vaker hoor je over narcisme en de vernietigende krachten hiervan voor mensen die zich in zo’n relatie bevinden. Helaas ben ik ook ooit verzeild geraakt in een dergelijk contact. Wat ik ervan geleerd heb is hoe sterk je als mens kunt zijn en hoe krachtig je kunt worden als je je uit zo’n relatie weet te worstelen. Ik maakte een kleine illustratie bij een artikel. Hier is te zien hoe een zwarte, maar toch stralende bloem een prachtige, frisse bloem volledig leegzuigt en alle kleur uit het leven trekt. De ‘slachtofferbloem’ heeft echter een heel stevige basis en mogelijkheden tot eigen ontwikkeling, die ik symboliseer met de knop. Om meer van mij te lezen over narcisme, klik je hier.


In het Gras

Galerie
Dans l’Herbe. Een uitgebloeide grashalm in Zuid Frankrijk (macrolens, Buis les Baronnies 2017).

Klein geluk vind je overal en ik maak er heel graag foto’s van. Zoals ik eerder ook al schreef zijn de meeste plaatjes te bekijken op mijn Instagram pagina, maar sommigen ook hier. Dit is ‘Dans l’Herbe’ (in het gras). Een uitgebloeide grashalm langs de berm van het weggetje naar Domaine de Roustillan (La Penne sur Ouvèze). De macrolens is een uitvinding voor mij. Juist die kleine, onooglijke dingetjes dragen vaak een schat van schoonheid in zich.

Al het werk op deze pagina is ©byDeGans.
Het is niet toegestaan om mijn werk en foto’s te gebruiken voor eigen privé of zakelijke doeleinden, zonder dat ik daar vooraf toestemming voor heb gegeven. Meer informatie aangaande dit copyright kun je in mijn disclaimer lezen.


Meer over het werk van De Gans

Als je mijn eigen werk in mijn artikelen wilt bekijken dan kun je hier klikken. Veel foto’s verschijnen ook op mijn Instagram pagina. Volg mij daar om niets van mijn foto’s meer te missen.

Wil je meer weten van wat ik maak? Neem dan contact met mij op via onderstaand formulier: