Gakken tussen vogels

Dit weekend heb ik een besluit genomen: ik ga weer gakken op Twitter.

Zoals bekend ben ik geen fan van social media. Maar als je blogt heb je het wel nodig, dus zie ik het al tijden als een min of meer noodzakelijke handeling. Om mijn eigen artikelen en hersenspinsels te delen, maar ook om andere opinies en geluiden te volgen. Want soms ontdek ik op die social media toch wel hele interessante dingen.

Ik heb dus weer een profiel aangemaakt op Twitter. Niet alles wat ik schrijf zal ik daar delen. Maar sommige actuele onderwerpen, waar De Gans toch ook een mening over heeft, zijn nu eenmaal het handigste te verspreiden via bepaalde kanalen.

Waar is De Gans op dit moment te volgen?

Op Facebook, klik hier.

Op Instagram, klik hier.

Op Twitter, klik hier.

Uiteraard kun je al mijn schrijfsels volgen hier via WordPress en heel soms gak ik ook op Pinterest.

Voel je van harte welkom om mij te volgen en dingen te delen.

Samen gakken, gakt wel het best.

De Gans

Pictures found @Pixabay


Volg je Mooi Leven, by De Gans ook al opย Facebook?
De Gans gakt ookย op Instagram en soms verschijnt een quote opย Pinterest.

33 thoughts on “Gakken tussen vogels

 1. Ja soms kom je dingen tegen die je wil delen…fb heb ik alleen voor mijn kinderen en foto’s binnenhalen van kleinkinderen…al die heisaberichten sla ik over.
  Groetjes

  1. Ja, die heisaberichten. Ik probeer mijn ‘feed’ zodanig in te stellen dat ik mijn nabije vrienden (de vleesch en bloedverwanten) volg en de rest zoek ik zelf op als ik er behoefte aan heb. Twitter gebruik ik alleen voor de blog en Instagram ook.

  1. Ik gebruik eigenlijk alleen Facebook voor de persoonlijkere dingen. Twitter is wel handig om ‘campagne te voeren’ merk ik. Maar ik heb er verder niets mee, ook niet met Instagram. Daar deel ik alleen zo nu en dan een fotootje van mijn blogs of een kat. Verder niets. Erg inspirerend vind ik het niet ๐Ÿ™‚ xx

   1. fotografie moet je ding zijn op instagram dat is wel mijn ding, maar mijn foon is op zijn eind, valt telkens uit als ik foto’s wil pakken van FB om ze op instagram te zetten bijv. hahaha daarom ben ik er wat minder.

    1. Dat dat alleen met foon kan vind ik zo stom. Ik wil dat ding niet de hele tijd om me heen hebben. Slim bekeken van die app-ontwerpers ๐Ÿ˜‰

 2. Op social media doe ik prakisch niets heb met wordpress genoeg.Wil nog tijd overhouden om te tuinieren,koken,lezen en wandelen en fotograferen.

 3. Ik houd het enkel bij WP en mijn blog staat ook aangevinkt als besloten. Het geeft mij een veiliger gevoel. Misschien ten onrechte… FB gebruik ik schaars. Twitter heb ik verlaten. Social media zijn niet echt mijn ding. Desalniettemin wens ik jou veel succes op Twitter!

   1. Ik kreeg er echt stress van. Daarom heb ik het gewoon weggelaten. Je moet weten dat ik ook via mijn werk veel lurkers en daardoor zelfs roddels kreeg. Daar zat ik niet op te wachten. Mocht ik niet werken, dan zou het misschien anders liggen. Als gevoelig mens ging ik mij er aan ergeren. En dat moeten we niet hebben. Het moet plezant blijven. Ik hou het ook graag beschaafd. Mensen die onfatsoenlijk reageren, daar heb ik best moeite mee. Dat is toch iets heel anders dan beschaafd kritisch zijn. Lieve groet en het allerbeste.

    1. Oh dat begrijp ik direct. Dat onfatsoen en dan ook nog collega’s die mee gluren. Jakkes, daar lijkt me rot.
     Het blijft moeilijk om met die grofheid om te gaan, maar ik merk dat ik harder word en dat was ook wel nodig. Ik blokkeer iemand direct als ik er een rotgevoel bij krijg. En ook via fb heb ik aardig wat ‘vrienden’ maar de meesten heb ik ontvolgd. Wie te PVV’ig of te extreem/narcistisch/egoistisch/grof/brutaal etc is naar mijn zin blokkeer ik subiet. Heel soms blokkeer ik ook een comment op wp als dat te naar is of kwetsend naar anderen.
     Met al die blokkades is het nog best leuk op social media hihihi. Dank je wel. Slaap lekker alvast en lieve groet โค

     1. Ja, dat lijkt me heel verstandig. Ik doe het nog te weinig, maar je hebt volkomen gelijk. Zelfbescherming is belangrijk in dit geval. Nog een fijne avond.

 4. Het hangt er van af wat je met je blog beoogt he. Ik plaats alleen af en toe een link in de elfjes groep. Voor de rest wil ik het binnen WordPress houden.

  1. Ja precies. Ik wil algeheel meer bewustzijn en mensen steunen met bo of andere problemen. Dat red ik met de elfjes niet. Zeker niet nu er weleens een artikel van mij wordt getweet.

 5. Ik heb je net toegevoegd op instagram, omdat ik dat wel een leuk platform vind, twitter…daar wordt zoveel onzin op gesmeten!
  FB gebruik ik met mate.
  Liefs x

  1. Ja dat vond ik dus ook, daarom was ik er mee gestopt. Maar omdat er hier in Groningen op dit moment nogal wat speelt…vond ik het ook handig me daar weer aan te melden. Want zo nu en dan noem ik ook weleens wat op mijn blog, en dat kan ik dan via Twitter nooit volgen. Maar ik heb een wankele verhouding met dat medium ๐Ÿ˜‰ Liefs xx

  1. Soms kun je een groter publiek bereiken bij bepaalde artikelen… Kan soms een voordeel hebben ๐Ÿ™‚ Maar als dat je doel niet is, waarom zou je er dan aan beginnen?

 6. Daar zal ik je nooit op kunnen volgen want ik heb het niet en zal me er ook nooit aanmelden. Zo een sociaal media ben ik echt niet ๐Ÿ˜‰
  Ben blij dat ik je teksten hier dan nog volgen mag.

  Aum Shanthi

  1. Gelukkig blijft hier op WordPress de belangrijkste plek! Ik heb een haat-liefde verhouding met die social media. Als het niet meer zou bestaan zou ik er persoonlijk geen grein om geven. Maar voor mijn blog blijkt het zo nu en dan toch wel handig ๐Ÿ™‚

Gak mee en plaats hieronder je reactie,

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.