Geef eens een positieve draai aan je dagen!

Wat een hoopvolle titel, vind ik zelf.

Op het moment dat ik dit schrijf voel ik mij helemaal niet zo positief. Ik heb te veel suiker gegeten (eigen schuld), maar ik ben ook gewoon moe, zoals ik eerder deze week al schreef. Moe van alle emoties. Moe van verdrietig zijn en missen. En moe van alles wat er geregeld moet worden. Dus wil ik een positieve draai gaan maken en daar begin ik vandaag nog mee.

Wij vieren elke avond iets moois uit de dag.

In de kranten lees ik over treurnis, depressiviteit en narigheid. De meeste programma’s gaan er nog een poosje over door. Het houdt niet op, de gestage stroom naar nieuws. Het laatste bulletin draaien we doorgaans weg, voor het slapen gaan. Dat voegt niets toe. Hooguit het weerbericht, wat in de zomer vaak best mooi kan zijn, maar daarvoor ga ik niet eerst bijna een tiental akeligheden met beeld en geluid doorworstelen.

We vieren iets positiefs aan het slot van de elke dag. Dat moet, van onszelf. Elke dag is af te sluiten met een lichtpuntje en het glazen potje met de grote stop dat naast het koffieapparaat staat vult zich gestaag met allerhande geluksmomenten, die we aan het eind van dit jaar weer even terug zullen lezen.

‘Wat gaan we vieren?’ is de standaard onze vraag als het gouden licht van de dag plaatsmaakt voor het zilver van de nacht. En we heffen het glas. Ongeacht of de sporen van tranen op onze wangen voortkomen uit een uiting van verdriet, of een onbedaarlijke lachbui.

 

Geef eens een positieve draai aan je dagen!
Sta even stil bij het moois in je leven. Bron: Pixabay

Een positieve opdracht voor jullie.

Ik wil die positiviteit weer een slinger geven. Te beginnen dit weekend. En ik heb een opdracht voor jullie:

Zaterdag & zondag schrijven jullie in de avonduren jullie mooiste moment van de dag op, hoe je je daarbij hebt gevoeld en wat dat moment met je heeft gedaan. Dan lees ik het heel graag aan het einde van het weekend, of maandag hier onder de blog in een commentaar. Ik ben vreselijk benieuwd.

De mooiste momenten van jullie giet ik volgende week weer in een blog. Als je niet gequoot wilt worden, dan graag even erbij laten weten, dan neem ik het niet op 🙂 Maar die positieve draai, die wil ik graag met jullie maken.

Ik ben vreselijk benieuwd en kijk uit naar heel veel positiviteit!

Succes en een heel goed weekend.

De Gans

Geef eens een positieve draai aan het leven!
Bron: Pixabay

Volg je Mooi Leven, by De Gans al op Facebook?
De Gans gakt ook op Instagram, landt soms op Twitter en incidenteel verschijnt een quote op Pinterest.

18 thoughts on “Geef eens een positieve draai aan je dagen!

 1. Ik ben hiermee begonnen, vind dit zeer mooi om te doen. Blij dat je me op dit idee hebt gebracht. Altijd met een positief gevoel naar je bed, met een glimlach om je mond. Dank je wel Marije. X

 2. Leuk, zo’n opdracht! Ik ben een paar dagen helaas op een plek zonder internet, dus mijn eerste gelegenheid zal pas woensdag zijn dat ik kan reageren…

  1. Geen internet lijkt mij heerlijk Conny. Laat het maar weten wanneer het lukt, dat kan ook 🙂 Ik wens je een goed weekend toe.

   1. We zijn weer terug.
    Zaterdag: positief: lekker geluncht bij een goede vriendin in Brugge. Ondanks dat ik sociaal niet erg goed ben ontwikkeld (vind ik zelf) is het toch leuk om eens te kletsen met een vrouw. Dat mis is soms wel (ik heb niet echt een goede vriendin met wie ik écht lekker kan babbelen). Dus het heeft me goed gedaan.
    Zondag: heerlijke zeiltocht met heerlijk eten. Buiten zijn vind ik sowieso heerlijk, wat ik ook moet doen. Dus enkel maar positief.

    Conny

    1. Dat klinkt echt heerlijk! Wat mooi om gedaan te hebben. Kan me voorstellen dat je soms een goede vriendin mist. Ze zijn ook dungezaaid, die echt goede vriendinnen. Lieve groet,

 3. wauw !

  vandaag is het hier ‘vakantie’, ik ga binnen een uurtje onze zoon ophalen, om feest te vieren!
  einde van de 2de kleuterklas uit kijken naar het oerwoudkamp!

  ik heb voor vandaag al iets; kijken hoe spelen kinderen dol gelukkig maakt!

  Lieve Marije, een dikke dikke zoen op je wang, voor vandaag en voor alle andere dagen!

  1. Wat heerlijk! Wat een spannende dag, dus jouw zoontje gaat volgend jaar ook al ‘echt naar school’. Hier vieren we dat ook. Geniet van je feestje vandaag. Dikke kus xxxx

 4. ‘S-avonds even stil staan bij de positieve dingen van de dag, kan nooit kwaad Marije, misschien kan het een reden zijn, om met een goed gevoel te gaan slapen.

 5. Soms leven we van lichtpuntje naar lichtpuntje, ik ben altijd weer blij dat we dat kunnen.
  Soms is er echt geen enkel lichtpuntje te ontdekken …en dan kijken we elkaar aan…we zijn samen….toch een lichtpuntje !

Gak mee en plaats hieronder je reactie,

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.