Foto’s uit Mama’s Tuintje

Ik ben weer met mijn macrolens Mama’s Tuintje in gedoken.

Mama’s Tuintje. Zo noemen wij de postzegeltjes voor en achter bij het huisje van Mama wij op dit moment tijdelijk wonen. Mama’s Tuintje heeft de afgelopen zomer heel weelderig gebloeid. Nu de herfst zijn zacht vleugels over het noorden heeft gelegd is er zo veel moois te zien dat ik er om de haverklap met mijn telefoontje in het postzegeltje op uit trek om foto’s te maken.

Cursus.

Ik volg dit jaar een cursus. Ongeveer het enige wat lukt, omdat het zonder druk of star vastgelegde tijden is en het helemaal in mijn eigen slow-tempo kan. Eens per week krijg ik een mailtje in de bus om mijn Instagram account te verbeteren. Het hele jaar lang. En ik heb het echt ontdekt, dat Instagram. Je kunt er zoveel moois ontdekken en delen, en vervelende opmerkingen zoals op veel andere kanalen kom je er eigenlijk niet tegen.

Ik stond tot afgelopen zomer nogal sceptisch tegenover dat medium. Vooral om het volg-ontvolg spelletje en al die andere social media sores waar ik me eigenlijk helemaal niet in wil begeven. Maar als je je daar niet druk over maakt, dan kun je er je hart ophalen. Je laten inspireren door prachtige foto’s van anderen en (vooral de leuke) momenten uit andermans leven.

Een paar foto’s.

Ik begin met een hart. Midden in een verdorrend blad aan de wilde wingerd die tegen de zijmuur in de tuin naar boven kronkelt. Omdat het, zoals altijd, hard waait hier in het noorden, was het moeilijk om hem scherp op de foto te krijgen, maar het is dan toch gelukt. Volgers van mij op Social Media zullen deze foto in diverse gedaanten voorbij hebben kunnen zien komen.

Foto's uit Mama's Tuintje
Een hart in je tuin.

Een zachte sedum.

In de voortuin staat sedum. Ik vind zelf het succulente blad in contrast met de fijne bloempjes heel erg mooi. Eigenlijk is de plant op elk moment in het jaar prachtig.

Foto's uit Mama's Tuintje
Zachte sedum (macro)

 

Zeeuws knoopje.

In al mijn tuinen plant ik Zeeuws Knoopje. Al was het alleen maar om de naam, maar ook het bloemetje is prachtig. Heel klein, teer en vooral fijn. Zie je hoe de stampertjes als een krans om het bloempje heen juichen?

Foto's uit Mama's Tuintje
Zeeuws Knoopje, bijna uitgebloeid, maar nog altijd prachtig (macro)

Hortensia.

Hortensia vind ik ook een voorbeeld van een plant die het hele jaar rond bijzonder is. In de lente met de kleine knoppen die in platte trossen boven aan de takken verschijnen, in de zomer met hun grote bolvormige bloemenpracht, die in de herfst dan weer prachtig verkleurt. In de winter toont de plant haar bijna doorzichtig geworden bloemen, die zacht ritselend nog aan de takken zitten. Ik knip ze vaak in het voorjaar pas weg, zodat ze de tere, nieuwe knoppen nog even een beetje beschermen.

Foto's uit Mama's Tuintje
Hortensia.

Meer werk.

Uiteraard heb ik nog altijd mijn digitale ‘Galerie’. Als je meer van mijn foto’s en tekeningetjes wilt zien dan kun je hier klikken om naar de Galerie te gaan. Houd er wel rekening mee dat er veel foto’s op staan, dus afhankelijk van je internetverbinding kan het laden even duren.

Hier laat ik het voorlopig maar bij. Anders wordt ook deze pagina ‘onlaadbaar’ vanwege al het pixelgeweld. Hoewel het met zo’n telefoontje nog wel meevalt. Binnenkort koop ik een ‘echt’ toestel, omdat onze oudere apparaten niet meer voldoen aan wat ik wil. Als je als semi- of geheel professionele fotograaf mij adviezen wilt geven dan zijn deze van harte welkom!

De Gans


Volg je Mooi Leven, by De Gans ook al op Facebook?
De Gans gakt ook op Instagram en incidenteel verschijnt een quote op Pinterest. De Gans vliegt heel soms over Twitter.

19 thoughts on “Foto’s uit Mama’s Tuintje

 1. Om de foto’s sneller te laden verklein ik ik ze altijd tot minder pixels voordat ik ze blog. Zo blijft er ook genoeg ruimte op mijn (gratis) account.

  Ik heb een Canon EOS spiegelreflex en daar ga ik soms ‘de bloemen en bijtjes mee te lijf’ maar de Canon Powershot gebruik ik vaker. Maar ik word steeds luier door de mobiele telefoon Motorola die ook een aardige camera heeft.

  1. Ja dat doe ik ook altijd. Wel een goeie tip! Dank voor je camera advies. Mijn Lief is er inmiddels ook in betrokken voor alle technische details. Het wordt zeker wat goeds ☺

 2. Dat hart uit het wingerdblad is wel een treffer, zeg!
  Maar je dichtbij-foto’s zijn ook prachtig. De kleuren van de hortensia spatten van het scherm. Mijn favoriet is toch het Zeeuws knoopje. Wij hebben het ook in de tuin; het lijkt wel van kant.
  Ik ben niet voor fotografie in de wieg gelegd. Liever kijk ik naar foto’s die anderen maken (-:
  Pinterest vind ik daarom ook heel fijn!
  Succes met je cursus. Goed dat je eraan begonnen bent.
  Lieve groet

  1. Ik vind het zelf ook zo leuk, die cursus. Dat zeeuws knoopje staat altijd wel ergens in een tuin. Ik denk dat ik deze uitgraaf en meeneem want dit is wel echt een heel mooi exemplaar ☺
   Dat hart was een hartverwarmende ontdekking ❤ Mooie avond en lieve groet,

 3. Macro foto’s maken is een kunst om te fotograferen. Bij jou is heel goed gelukt. Prachtig bloemen. De eerste foto met hart in blad is bijzonder om te zien.

 4. oh ps… vergeet ik te melden… je kunt natuurlijk altijd voor de ‘betere’ camera gaan maar dan 2e hands, een gereviseerd toestel… bij camera.nu of kamera-express. Ik heb in de loop der jaren ervaren dat zij bedrijven zijn die doen wat ze beloven en je dus niet belazeren.

  1. Oh dat is een fijne tip! We gaan kijken. De technische kant heb ik gedelegeerd aan manlief, want mij duizelt het echt. Maar het begint wel echt te kriebelen nu! 😀
   Knuff xxxx

 5. Ik droom (en zal dat ook nog lang blijven doen) van een fullframe… misschien ooit, als het schip met geld bij ons huis aanlegt?

  Ik heb een tijdje een Canon geprobeerd, ik kreeg dat maar niet onder de knie. Ben toen met een Nikon begonnen en inmiddels heb ik mijn 3e… eerst 2 instapmodellen en toen een betere, die ik kon aanschaffen na lang sparen en waar ik tot opheden nog geen spijt van heb.

  Aan de ene kant moet je dus weten wat je precies wilt voordat je tot aanschaf over gaat en of het bedrag dan ook ‘acceptabel’ is … mijn tip zou dus zijn, kies een instapmodel en probeer uit… dan merk je snel genoeg of het zin heeft een ‘beter’ (lees: duurder) apparaat aan te schaffen.

  XXX♥♥♥

 6. Dit ziet er al fraai uit Marije, en jou galerie, is het bekijken waard.
  Bij het aanschaffen van een nieuwe camera, is het niet eenvoudig om een keuze te maken, uit zoveel merken en mogelijkheden.
  Je moet bedenken wat je er mee wilt kunnen doen, en dan de vraag…full frame?
  Zelf heb ik een full-frame, en ben daar erg tevreden over, hoewel de dieptescherpte bij macro iets minder is, dan bij een kropcamera.
  De macro instelling op camera’s, is niet echt geweldig, daarom raad ik je aan, om een spiegelreflex met losse macro lens aan te schaffen….succes.

  1. Dank je wel, fijn advies! Ik ben zeker van plan een losse lens aan te schaffen. Ik laat je weten wat het wordt, maar neem rustig de tijd. Mooie dag ☀

Gak mee en plaats hieronder je reactie,

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.