Gepikt van Yvonne: FOOD TAG

Ik vind het weer tijd voor een tag. Zeker na zo’n lang, heet weekend, waarin ik vooral buiten ben geweest. Deze keer wordt het de Food Tag.

Ik zag hem de afgelopen tijd al bij heel veel bloggers voorbij komen, en daar ik altijd overal hopeloos achteraan hobbel, neem ik hem nu maar eens over. Yvonne (Vonnie) postte hem een poosje geleden en behalve zij, gingen Melody, Klief en ThuisbijdeWilliams mij hierin al voor.

 

Wat is je favoriete ontbijt?

Koffie. Met banaan meestal. Ik ben niet zo van het ontbijten. Pas tegen lunchtijd voel ik dat ik een maag heb waar wat in mag.

 

 

Hoe drink je je koffie?

Met een sloot melk.

 

 

Wat zit er op je lievelingsbroodje?

Dat varieert. Ik ben dol op tahin, dus dat smeer ik er vaak op. En roomboter.

 

 

Soep of salade?

Soep. Hoewel ik een salade ook best lekker vind.

 

 

De Food Tag
Bron: Pixabay

Wat is je favoriete kookboek?

Ik ben niet van de kookboeken, maar doe mij maar iets van Jamie Oliver. Verder pruts ik wel heel graag in de keuken, maar volg echt zelden een recept.

 

 

Nooit meer zoet of nooit meer hartig?

Ik doe al (bijna) nooit meer zoet en veel meer hartig. Laat die suiker maar weg, ik voel me veel beter zonder!

 

 

Welke keuken (land) is je favoriet?

De italiaanse keuken. Vooral een goed klaargemaakte pasta vind ik zalig. Met een lekkere frisse salade erbij en héél veel olijfolie natuurlijk.

 

 

Wat is je favo foodfilm?

Die heb ik niet. Bestaan die dan, foodfilms? Ik keek altijd 24-Kitchen, maar dat is de laatste tijd ook niet meer wat het was.

 

 

Wat is je meest ultieme guilty pleasure?

’s Avonds een goed glas wijn en iets lekkers op een toastje. Of kaas. Altijd goed, kaas.

 

 

Wie is je grootste inspiratiebron?

Mijn Lief. Denk ik 🙂 Die kookt van ons twee het lekkerst.

 

 

Thuis koken of uit eten gaan?

Allebei. Sinds we weer in Groningen wonen heb ik gemerkt dat hier weliswaar minder restaurants zijn, maar dat daar wel een stuk beter gekookt wordt. In elk geval naar mijn zin.

 

 

High end of Low profile?

Allebei, het hangt van de gelegenheid en stemming af.

 

 

Wat is je lievelings restaurant?

Ik ga erg graag naar In Den Stallen bij Winschoten. Een oude boerderij, verbouwd tot hotel met bowlingbaan. Ik vind het restaurant daar heel erg goed en de sfeer prettig. Maar het is zeker niet het enige restaurant waar ik graag ga eten.

 

 

Boodschappen doe ik bij:

Appie, Plus en soms over de grens.

 

 

Het lekkerste dat ik ooit gegeten heb is:

Ik vind heel veel lekker!

 

 

Wat is je favo cocktail?

Heb ik niet. Schenk mij maar een goed glas wijn.

 

 

Koffie met George (Clooney) of Heston (Blumenthal)?

Daar ik gewoon weinig praat over koken en veel over de wereld kies ik voor Clooney. Ik moest bovendien googlen op Heston Blumenthal.

De Food Tag
Bron: Pixabay

 

Wat mag niet ontbreken in jouw keuken?

Olijfolie. Ik gebruik het overal voor, zelfs voor het oliën van mijn snijplanken. Bij voorkeur de Franse olie, die vind ik het allerlekkerst.

 

 

Mijn favo snack is:

Blokje Emmentaler kaas. Zwitserse. En van die enorm beschimmelde kaas die heel erg stinkt. Zalig. Mijn Lief vindt dat echt heel naar en noemt het ‘kattenbibs’. Maar als ik dat op de boodschappenlijst zet komt ie wel altijd met de lekkerste kazen thuis! (mijn Lief doet de boodschappen, omdat ik niet meer weet wat ik in een winkel doe op het moment dat ik er binnen stap en zodoende met al het verkeerde thuiskom. Veel te druk!).

 

 

Wat zit er op jouw pizza?

Daar moet altijd kaas op zitten. De rest kan variëren al naargelang mijn bui.

 

 

Wat lust je echt niet?

MOKKA gebak. Bah bah bah bah bah bah bah bah bah. Wat een onfris, weeïg, zoetig, ronduit smerig smaakje vind ik dat! Ik kan me niet iets akeligers voorstellen om te eten dan dat. Met stip op één dus.

 

 

Mijn favoriete foodblog is:

Het zal je verbazen, maar die heb ik dus niet. Sommige blogs delen zo nu en dan een recept en dat vind ik hartstikke leuk. Ik houd van lekker eten, maar om erover te lezen interesseert me niet zo (sorry lieve foodbloggers).

 

 

Het gekste dat ik ooit gegeten heb is:

Ik vind niet gauw iets gek. Dus kan ook niet echt iets verzinnen dat ik gek noem.

 

 

Wat staat er op je food bucketlist?

Ik doe niet aan bucketlists, op geen enkel vlak. Ik vind dat zulke onzin. Leef en lief gewoon en doe wat je leuk vindt. Als je door ziekte of andere tegenslag zo’n list onverwacht niet meer af kunt krijgen, dan kun je altijd roepen dat er iets mislukt is. Terwijl het echte leven juist om heel andere zaken gaat.

 

 

Ik kan niet leven zonder:

Knoflook. Heerlijk! En gezond.

 

Ik kom er achter dat ik dol ben op lekker eten, maar dan vooral op het doe aspect ervan. Erover lezen (kookboek), tv kijken of schrijven heeft niet mijn interesse. Leuke recepten lees ik graag om er dan mee aan de slag te gaan. Maar het lekker en gezond eten staat bij mij voorop. Maar daar wordt al zo veel over geschreven, dus dat laat ik aan degenen over die daar goed in zijn 🙂

Eet lekker allemaal!

De Gans

Food Tag
Bron: Pixabay

Volg je Mooi Leven, by De Gans al op Facebook?
De Gans gakt ook op Instagram, landt soms op Twitter en incidenteel verschijnt een quote op Pinterest.

16 thoughts on “Gepikt van Yvonne: FOOD TAG

  1. Kaas, kaas, kaas…wij zijn het eens!
    Ik heb veel minder last van “vermoeidheidsaanvallen” sinds ik suiker/snelle koolhydraten heb laten vallen. Daar ben ik zo blij om.
    Lieve groet

    1. Alle vormen, soorten en maten kaas
      Ik mis wel drop! Heerlijk. Maar ik eet het niet meer, voornamelijk omdat zo’n zak in huis in 1x leeg móét en één dropje per week niet werkt natuurlijk. Lieve groet ☀

Gak mee en plaats hieronder je reactie,

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.