Feiten over de Blog & Blogger- Tag

Deze tag verscheen het eerst bij Romy van Dochterlief.nl. Ze vierde onlangs haar tweejarig jubileum en ter ere daarvan is ze deze nieuwe tag begonnen ‘De Feiten over de Blog & Blogger Tag’.
Merel van Lotuswritings.nl tagde mij op haar beurt en nu mag ik hem in gaan vullen.

Dus…wil je meer weten over de mens achter de Gans, lees dan gauw verder!

Hoe ben jij bevangen door het blogvirus?

Ik schrijf al erg lang. Als kind niette ik zelfgeschreven boekjes in elkaar, waarvan sommige nota bene in een door mij zelfgemaakte taal. Ook toen ik volwassen was, bleef ik altijd schrijven. Een tijdlang werden mijn schrijfsels gepubliceerd door Neocat Britten, waar ik het wel en wee van onze pluizige, miauwende veestapel uit de doeken deed, maar omdat ik het erg druk had met mijn baan, moest ik daar mee stoppen. Voor mijn werk schreef ik ook heel veel, teksten en nieuwsbrieven, samenvattingen, vertalingen. Eigenlijk was ik elke dag bezig met taal en schrijven.

Ik ben  vorig jaar voor mijzelf begonnen door kleinere stukjes via mijn persoonlijke Facebookpagina te delen en werd al snel door mijn Lief en een aantal vrienden gestimuleerd om het groter aan te pakken. Daarop ben ik op Facebook een eigen pagina gestart maar merkte dat dat niet erg goed werkte. FB is geschikt voor links en leuke quotes, maar niet voor lange, serieuze overdenksels, zoals de Gans toch wel vaak publiceert. Via een kennis die ook schrijft kwam ik bij WordPress terecht en begon daar een eigen gratis blog. Vrij snel besloot ik een eigen domeinnaam aan te vragen. Via mijn Facebookpagina van ‘Mooi Leven, by Hans de Gans’, die ik nog altijd actief bijhoud met quotes en andere kleine posts die het leven mooier maken, publiceer ik ook mijn logjes. Ik geniet echt van het op deze manier bloggen en hoop dat mijn berichtjes de mensen bereiken die ze het hardst nodig hebben.

Wat is je favoriete blogplek?

Ik droom ervan om een plekje voor mijzelf te hebben, met een uitzicht op land, bos of tuin… Nu blog ik vooral in de keuken, aan tafel. Mijn man zit soms tegenover mij te werken, op de dagen dat hij thuiswerkt. Onze keuken lijkt soms net een kantoor! Ik hoop dat ik in ons nieuwe onderkomen een klein beetje mijn droom met het uitzicht kan verwezenlijken.

Heb je een vaste blogroutine?

Ik heb een aantekenboekje waar ik al mijn ideetjes en quotes in opschrijf voor later, als ik tijd heb. Soms staan er hele verhalen in, geschreven op een vol terras of in de trein. Ik schrijf meestal op dinsdag, woensdag en donderdag omdat ik dan de meeste tijd alleen heb. Ik moet stilte hebben om echt goed te kunnen schrijven, multitasken is bepaald niet mijn ding. Ik probeer elke werkdag minimaal 1 post te doen, maar niet meer dan 2. Ik houd dat maximum aan omdat ik liever wil dat men mijn posts met aandacht leest dan dat de helft weggescrold wordt omdat het er te veel zijn. Dat zou ik zonde vinden.
Ik ben een echte verbeteraar. Eerst schrijf ik het hele stuk op en dan pas begin ik met schrappen en herschrijven. Soms sneuvelt bijna de hele blog, of hak ik hem in twee stukken omdat ik de samenhang niet goed vind. Sommige logs hebben meer dan 50 revisies….

Spiegelreflex-camera of telefoon als camera gebruiken?

Het liefst een spiegelreflexcamera, maar omdat ik die niet heb gebruik ik mijn telefoon, Samsung S5. Maar die camera, staat op mijn verlanglijstje! Veel foto’s haal ik ook van pixabay.com, een prima website om gratis prachtige foto’s vanaf te halen. Als je zelf goeie foto’s hebt kun je die ook op Pixabay posten.

Social media-fanaat of liever offline?

Dit is een lastige. Ik zeg offline voor mij persoonlijk en social media als blogger. Zonder Social media ben je bijna onvindbaar tegenwoordig dus het is bijna noodzakelijk om je blog ergens aan zo’n platform te koppelen. Vooral via Facebook trek ik veel mensen naar mijn blog. Ik heb op FB veel meer volgers dan op mijn website. Ik zat ook op Instagram en Twitter, maar dat Twitteraccount heb ik pas geleden opgeheven, ik vond dat helemaal niks, vooral lichtzinnig populistisch gedoe en ik kreeg er nauwelijks serieuze volgers bij. Instagram is voor mij een noodzakelijk kwaad wat ik ook echt alleen voor de blog gebruik en niet privé. Via Instagram komen er wel mensen naar mijn blog, dus ik blijf dat voorlopig nog gebruiken. Facebook vind ik wel leuk, veel van mijn echte vrienden en familieleden zitten daar ook op en inmiddels veel blogvrienden en schrijversvrienden ook. Dus ik Facebook’ best veel. Privé ben ik selectief in wat ik post en ik heb daar ook veel groepen waar ik separaat mensen aanschrijf. Dus niet iedereen ziet dezelfde posts van mij. Ik heb een vreselijke hekel aan dat gezeur en geruzie op dat medium, dus daar houd ik me verre van. Ben ook niet zuinig met het blokkeren van lieden die ik onaangenaam vind overkomen. Het moet wel respectvol blijven vind ik 🙂

Van welk artikel heb je spijt dat je het geschreven en geplaatst hebt?

Dat is ‘Geloof de Mama’. Ik heb hem vrijwel aan het begin geplaatst en de titel alleen al vind ik niet ok. Toch sta ik achter het stuk, maar doet het mij ook pijn. Het doet pijn omdat het een van de weinige artikelen is waarin ik rechtstreeks naar mijzelf verwijs en waarin ik over mijn postnatale depressie vertelde. Ik schrijf bijna nooit rechtstreeks over mijzelf, zeker niet in het Nederlands. Mijn blog is vooral bedoeld voor anderen. Ik kreeg na publicatie nauwelijks reacties op deze post, en dat gaf voor mij aan dat er nog steeds een gigantisch taboe heerst op dit vlak. Als moeder ‘moet je blij zijn’ en ‘genieten van je zwangerschap’ en ‘roze wolk’. Dat het ook heel anders kan, zoals bij mij is gebeurd, mijn zwangerschap was heel gecompliceerd en ik ben bijna gestorven tijdens mijn bevalling, wordt zwaar genegeerd en ik had daar last van. Nu nog steeds…. Dus ik heb er aan één kant spijt van dat ik het zo rechtstreeks over mijzelf heb gehad en dat ik het geplaatst heb. Maar ik laat het wel mooi staan. Wie weet durft iemand het te lezen…en eerlijk te zijn. Want ik zou alle vrouwen met nare zwangerschappen, bevallingen, overlevenden van het HELLP syndroom (wat ik onder andere had) en hun partners een hart onder de riem willen steken met dit stuk.

Op welk artikel ben je juist heel erg trots?

Dat is een artikel wat ik in het Engels heb geschreven en wat ook over mijzelf gaat “The real story behind my blog”. Dit was, tegenstelling tot ‘Geloof de mama’ een groot succes en is vaak gedeeld, ook door mijn buitenlandse volgers. Sindsdien schrijf ik elke woensdag een post in het Engels. Soms lange stukken, soms erg kort. Voor mijn werk heb ik jarenlang in het Engels geschreven en het schrijft fijner dan in het Nederlands.

Een kijkje in de cijfers, wat was het hoogste aantal bezoekers van je blog op 1 dag?

Dat weet ik niet meer precies, ik geloof dat het was toen ik The real story.. had gepost, toen waren het er richting de 400. Maar meestal zijn het er veel minder hoor.

Wat is jouw slechtste eigenschap als blogger?

Ik kan het niet loslaten, in mijn hoofd zit altijd de blog. Ook al schrijf ik er veel over, loslaten is voor mij een heel moeilijk iets. En ik laat mij vrij gauw uit het veld slaan. Momenteel is het privé erg druk en chaotisch en dan heb ik snel de neiging om, als bezoekersaantallen tegenvallen, mezelf mee te laten slepen door negatieve gevoelens en dat komt de kwaliteit van wat ik schrijf niet altijd ten goede.

Alle artikelen zelf schrijven of gastbloggers inschakelen?

Ik schrijf bijna alles zelf, maar ik heb wel ‘doe eens een boekje open’, iedereen die goed kan schrijven en echt iets te vertellen heeft, mag mij zijn verhaal toesturen. Als ik het goed genoeg vind, dan komt het op de blog, onder pseudoniem of eigen naam, of volledig anoniem. Voorbeeld is ‘Het Kleine Meisje’, van mijn lieve vriendin Chouette de n’Yn.

Wat is jouw ultime wens voor de blog?

Ik zou veel groter willen worden dan nu en het professioneler aanpakken. Ook zou ik graag voor anderen willen schrijven. Op dit moment heb ik echter daarvoor nog niet altijd de energie, en ook omdat we met het plan bezig zijn om terug te verhuizen naar mijn geboortestreek.

Daarnaast ben ik deze blog gestart omdat ik een mooiere wereld wil. Liever voor elkaar, liever voor de aarde. De geluiden dat het anders moet, en kan, worden telkens sterker en ik draag daar graag met mijn blog een stukje aan bij. Alle beetjes helpen, nietwaar?

Dit was mijn invulling van de Tag. Waaraan merk jij dat je blogger bent? Neem de tag over en vergeet niet om Romy te vermelden.

Ik zou heel graag drie lieve bloggers willen taggen om deze tag over te nemen:
Melanie van My Journey, Miss B van BellamyBlogzThingz en Kliefje van Zuster Clivia.
Melanie kan heerlijk smakelijk vertellen over alles wat zij dagelijks meemaakt, ik zit soms te gieren van de lach als ik haar schrijfsels lees.
Miss B tag ik omdat zij heel vlot en toegankelijk haar Teatime weet neer te zetten. Er is altijd ruimte voor anderen op haar blog en zij pakt vaak stevige onderwerpen aan die ze op zo’n manier weet te adresseren dat je je echt opgeladen voelt als je haar blog hebt bezocht. Ik vind haar geweldig goed en je ruikt gewoon haar kop thee alsof ze bij je aan de keukentafel zit.
Kliefje tag ik omdat ze even een hart onder de riem nodig heeft en even iets ‘normaals’ kan doen na de afgelopen maanden. En Klief schrijft wat anderen denken, maar niet durven zeggen. Recht voor zijn raap, maar wel lief en eerlijk. Dat maakt haar mooi.

Ik ben benieuwd wat zij hiervan weten te maken. Niet verplicht, maar wel leuk. Succes meiden!

Ik wens iedereen een heel goed weekend toe.

Hans de Gans ♥

old-letters-1082299_640


Mooi Leven, by Hans de Gans heeft een pagina op Facebook, fijn als je me ook daar wilt volgen.
De Gans gakt ook op Instagram en Pinterest.

P.S.: als je een reactie wilt posten en het lukt niet, dan kun je proberen om CommentLuv uit te zetten (en eventueel weer aan). Hopelijk lukt het dan wel.

 

10 thoughts on “Feiten over de Blog & Blogger- Tag

 1. Leuk om je antwoorden ook te lezen. Ben destijds helemaal vergeten te reageren, maar bij deze.

  Vind het mooi hoe je met de blog maar ook als mens de wereld een stukje mooier maakt. De lieve reacties zeggen genoeg ☺️

  Ga zo door, hopelijk straks vanaf een bijzondere, inspirerende blogplek met schitterend uitzicht.

 2. Iets heel persoonlijks schrijven is niet altijd makkelijk, zeker niet als het zo beladen is voor jezelf en voor sommige als onbegrijpelijk gezien wordt. Ik vind het prachtig als iemand zich zo open stelt, een heel gevoelig en breekbaar deel van zichzelf laat zien .. dat toont karakter, dat toont moed en ik heb daar niets anders dan respect voor. Het moet vreselijk zijn geweest, ik kan mij niet voorstellen hoe Hels dat geweest moet zijn .. zeker als je er nu nog last van hebt. Zulke gebeurtenissen tekenen je, maar het maakt je ook de prachtige persoon die je nu bent. Wees daar trots op in plaats van dat je het als “slecht” ervaart!

  Ik zie je wel al zitten hoor, in een prachtige ruimte uitkijkend op een prachtig bos, genietend van het uitzicht en al druk tikkend op je laptop 🙂
  Ik hou van je blogs, geeft mij telkens weer stof tot nadenken (dat deed ik nog niet, dus kan er nog wel bij hahahaha) en ik wil je bedanken voor het taggen !
  Ik ga hier zeker even voor zitten lieve Gans !
  Dikke zoen!

 3. Wauw Girl ! Top Tag! Maar ik vond het mooi om te lezen hoe je begonnen bent met bloggen en hoe jij naar bepaalde dingen kijkt. Het gaat je zeker lukken dear om jou wens te vervullen! Echt waar! You wi’ll See! Wat naar zeg… over je ervaring met je zwangerschap ..Ik zal dit artikel zeker gmorgen op me gemak gaan lezen. Het is dapper dat je er zo openlijk over hebt geschreven. Jij praat tenminste over wat anderen maybe niet durven . Maar jou artikels zijn waardevol twijfel daar maar niet over. En ik weet zeker dat er mensen zijn die zich zeker in kunnen vinden. Weet je ? Al is het maar voor 1 iemand heel erg nuttig dan is het meer dan geslaagd… Ik heb ook gemerkt dat mensen sommige thema’s een soort van uit de weg lopen… niet zo zeer op mijn blog maar meer om mij heen. Maar dat er niet over iets gesproken wordt betekent niet dat het er niet is of dat het niet erkend wordt. Ik denk persoonlijk dat iedereen een manier heeft om met moeilijke situaties om te gaan en hun gevoelens te uiten. De één uit het openlijk en de ander vermijd het of kropt het op.
  Het is juist heel mooi hoe jij er wel openlijk over hebt durven praten want het leven heeft immers mooie dingen en minder mooie dingen die je moet meemaken. That’s the reality..Het leven gaat helaas niet alleen over rozen. En dat moeten we en kunnen we ook niet ontkennen,. Helaas treft onverwachte situaties ons allen.
  Ik wou je bedanken voor de nominatie! Ik zal deze Tag zeker doen!
  En ik wou jou bedanken voor je lieve woorden! Echt dankjewel!

  ❤❤Dikke knuffel voor jou!

  1. Wow…. Ik ben er even stil van. Wat lief van je. En je hebt zeker gelijk. Zo vaak lees ik bij jou dingen….jij gaat het ook niet uit de weg. Ik bewonder je en daarom heb ik je ook genoemd. Dank voor je mooie en lieve woorden. Knuffel!!! ❤❤❤❤

 4. Mooi om te lezen waarom jij begonnen bent met bloggen en wat je wens is. Dat je door te bloggen de wereld een stukje mooier wilt maken vind ik heel bijzonder.
  Zonde trouwens dat het zo’n taboe heerst op een postnatale depressie. Heftig dat je dat hebt meegemaakt.

Gak mee en plaats hieronder je reactie,

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.