Een selfie? Nee, ik kijk lekker naar buiten

Selfies

Selfies en mijn comfortzone… Dat gaat elkaar niet raken, zo heb ik de afgelopen weken wel weer gemerkt. 

Onnozel

Het lijkt wel alsof ik op mijn eigen foto’s verander in een kwabbige etalagepop met een verstarde gelaatsuitdrukking die blijkbaar door moet gaan voor een soort van glimlach. Heel onecht en het vertelt al helemaal niks wezenlijks over mijzelf. Ik heb dan ook besloten om het niet meer te proberen. Een hand, een been, vooruit, twee benen dan, of misschien eentje van mijn hoofd voor de grap, maar daar houdt het dan wel mee op. Ik vind het ook niet zinvol om op een blog die gaat over liefde voor anderen en de wereld rondom ons, mijn zelfgefotografeerde hoofd telkens opnieuw op de voorgrond te plaatsen. En zeg nou zelf, wat een onnozel gebruik is het toch, dat gekiek van je eigen snoet.

Kijken naar mijzelf

Het maakt mij wel opnieuw duidelijk dat ik mijzelf nooit op de voorgrond durfde te plaatsen en dat ik in het leven te weinig naar mezelf heb leren kijken, en luisteren. Tot voor kort plaatste ik stelselmatig andermans belang voor het mijne. Zonder er bij na te denken wat ik zelf nou eigenlijk nodig had. Eigenlijk maakte dat, dat ik in alle gevallen in het leven meer weggaf dan ik terugkreeg. Best wel uit balans dus. Gelukkig heb ik daar heel goede begeleiding in gehad en ben ik inmiddels zo ver dat ik aardig kan aangeven wat ik wel wil en wat niet. En het leuke is dat het leven daardoor heel wat soepeler verloopt.

Stilstaan

Om die balans wel een beetje redelijk te houden moet ik een beetje meer stilstaan. Want ik heb het afgelopen jaar geleerd dat mijn gevoel en de soms best heftige reacties ik had op bepaalde gebeurtenissen mij precies vertellen wat ik nodig heb. En ook wat niet. Het is eigenlijk heel simpel allemaal. Even stilstaan, voeten op de grond en terugkomen bij mijn eigen gevoel. En dat dan gaan volgen.

Heerlijk is dat. Ik kan het iedereen aanraden.

De Gans

 

selfie
Dus dit wordt hem, de Selfie, byDeGans

Mooi Leven, by De Gans vliegt ook op Facebook, gakt op Instagram en incidenteel verschijnt een quote op Pinterest. De Gans vliegt heel soms over Twitter.


Wie is De Gans?

18 thoughts on “Een selfie? Nee, ik kijk lekker naar buiten

  1. Ik trek het vaak nog verder, mensen hoeven wat mij betreft helemaal niet op een foto 😉 Heb afgelopen jaar een cursus fotografie gedaan en ik houd toch het meest van de natuur. Dat is zo prachtig he en zo veelzijdig.

 1. Ik ben het helemaal met Edward eens ,zo zijn er velen van ons .Je foto zegt genoeg ,met beide benen op de grond en een pas op de plaats om eens goed na te denken .En om eens aan jezelf te denken is zeker goed .Jammer dat veel mensen het begrip geven en nemen blijkbaar niet kennen .
  Liefs Elisabeth

  1. Geven en nemen is ook lastig voor veel mensen. Het hoeft om mij ook niet in in elke vriendschap balans te zijn, maar jezelf stelselmatig wegcijferen omdat je vindt dat anderen meer rechten hebben dan jij is toch wel iets anders. Dat heb ik uiteindelijk ingezien en daaraan moe(s)t ik werken. Dank je wel voor je mooie reactie. Liefs, x

 2. En wat heeft het stelselmatig belang van een ander op de voorgrond plaatsen, je opgeleverd Marije? Natuurlijk hoef je niets terug te verlangen, wanneer je een ander helpt, maar vaak is men niet thuis wanneer jij iemand nodig hebt. Ik heb geleerd, om ook eens nee te zeggen.

 3. Die voeten staan stevig op de grond! Mooie selfie. 🙂
  Ik heb de mijne ook weer verwijderd, ik keek er zo droevig op, het resultaat van het onnatuurlijke gevoel bij een foto van jezelf maken.

 4. Lieve Marije, ik ben het weer zo roerend met je eens! Al die gemaakt ‘leuke’ selfies, ik heb er ook helemaal niets mee. Kijk veel liever naar een mooie natuur foto, een gezellig Engels dorpje, of een verstild Italiaans straatje, alles, zolang er maar geen mensen op staan. Zorg goed voor jezelf, blijf mooi in balans en blijf vooral dicht bij jezelf en doorgaan met je mooie foto’s en blog. Fijne dag!

 5. Met al die selfies voel je je soms verplicht om eraan mee te doen. Beetje schimmig om het niet te doen.
  Maar wat wil je ermee bereiken of liever je bereikt er echt niet meer mee.
  Daarom doe ik er toch maar niet aan mee.

  1. Het is wat je wilt uitdragen. Ik ken mensen die prachtige foto’s van zichzelf posten en daaraan een fantastisch verhaal hangen waarin ze heel dicht bij je kunnen komen. Dat vind ik iets anders dan dat lege geknip op sportscholen, bergtoppen en andere vrijetijdslocaties, elke foto zorgvuldig voorzien van tuitlipjes 😉
   Ik voel me er in elk geval zelden gemakkelijk bij, zo’n selfiesessie en doe net als jij maar zo min mogelijk mee.

 6. Mooie benen en voeten of zoals wij hier zeggen een mooi onderstel. 🙂

  Nee ik kan me helemaal vinden in je schrijven en misschien goed dat je ook dit eens aanbod brengt. Want als ik mezelf op een foto zie dan is het ook nooit goed. 😉

  Aum Shanthi

Gak mee en plaats hieronder je reactie,

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.