Een paar dagen kabbelen

 

Kabbelen

Even een paar dagen kabbelen

Niets moet, alles mag en verplichtingen minimaliseren. Even kabbelen op de cadans van de dag. Iets wat hard nodig is na de drukte van de afgelopen weken.

Niet alleen zijn

Ik ben nog altijd niet zo goed in het niet alleen zijn. Ik vind het wel gezellig hoor, een huis vol mensen, maar wekenlang zowel binnen als buiten een groep werklieden die keihard loopt te zwoegen, met getimmer, geboor, gezaag, gestommel of geklop, is voor mij toch wel wat veel van het goede. Al vind ik ze allemaal nog zo aardig. Ik ben gewoon heel vaak, en heel graag in mijn eentje.

Dat er een foutje in de nagelverse toiletvermaler zat waardoor er tijdens het testen ineens liters water door ons plafond de logeerkamer en de studeerkamer van mijn Lief binnenstroomden, waarna onze arme monteur per ongeluk ook nog het expansievat van de CV doorboorde en daarmee het aantal liters nog eens verdubbelde tot wel 30, maakte mijn energie er ook niet veel beter op…

Kabbelen?

Normaal doe ik graag mee aan challenges, aan coachingprojecten om meer over mijzelf, of de wereld, of allebei, te leren. Verleden week startte weer zo’n leuk project, maar ik red het niet om daar volop in mee te draaien. Ik ben gewoon doodmoe. Ik wil thuis rondhangen. Genieten van de tuin die weer tot leven komt Ik wil uit de ramen hangen en turen over de dijk, waar de lammetjes dartelen. Of de ganzen horen gakken en de reeën zien grazen in het gras naast ons bos. Ik wil rustig foto’s maken. Zonder haast.

Dus de challenge valt voor mij een beetje in het water. Ik volg even niks meer en ga terug naar 0. Even kijken hoe de dag verstrijkt. Voelen wat de zon doet, de wind, of de regen. Sneeuw om mijn part. Ik ga me suf mediteren. Zonder in slaap te vallen om pas weer wakker te worden bij het einde.

Gewoon een paar dagen lekker kabbelen. Als water. In kadans met mijzelf en met de omstandigheden in mijn omgeving. Die, gelukkig, inmiddels flink wat rustiger zijn.

De Gans

 

Kabbelen
Zicht over de Dollard bij Nieuwe Statenzijl
Niets meer missen? Volg De Gans ook op: 
 

Wie is De Gans?

31 Replies to “Een paar dagen kabbelen”

 1. Anna Berg schreef:

  Vroeger kon ik het kabbelen maar matig appreciëren. Ik wilde altijd vooruit met de geit. Nu vind ik het zalig. De stille dagen waarin niets moet en met niemand om me heen …

 2. omabaard schreef:

  Ik slaag er blijkbaar niet meer in een reactie te geven via mijn smartphone? Ik weet niet hoe het komt.

  Kabbelen ligt tussen gebeuren van hard stromen en complete stilstand in, Dat zijn de meest positieve én meest verruimende momenten, ondervind ik vaak.

  Dus waarom niet?!

  • omabaard schreef:

   Oei, ik zie nu net dat mijn vorige reactie dus wel is toegekomen? Sorry dus voor mijn eerste woorden 🙂
   ik val nu in herhaling….

   • Marije De Gans schreef:

    Ik moet handmatig goedkeuren, het kan zijn dat je reactie dan niet bevestigd wordt, maar wel in mijn ‘inbox’ verschijnt. Geeft niks hoor 🙂

   • Marije De Gans schreef:

    Ik moet handmatig goedkeuren, het kan zijn dat je daarvan geen melding krijgt op je toestel. Maar hij verschijnt keurig hoor. Soms duurt het even voordat ik er aan toe kom om alle reacties te lezen en te beantwoorden. Geeft niks 🙂 Ik kabbel rustig verder 😉

 3. Matroos Beek schreef:

  Herkenbaar. Zoveel werklieden in en om je huis beroven je van je gevoel van vrijheid. Groeten van een andere kabbelaar!

 4. Anuscka schreef:

  Groot gelijk! Zeker na zo’n intense periode van vreemd volk over de vloer. Wat een pech met al dat water zeg! Hoop dat dat inmiddels verholpen is. Sinds wij terug zijn uit Zweden kabbel ik ook maar een eind aan. Het wil even niet anders, dus geef ik er lekker aan toe. Niets moet…

  • Marije De Gans schreef:

   Heerlijk is dat. Kabbelen we rustig de lente in. De schade lijkt mee te vallen, al ontstaan her en der wat bobbels en vlekken. Eerst even op de plaats rust. Liefs, x

   • Ingrid schreef:

    Hoe Ik me ook verheug op het resultaat en weet dat ik daarom de werkzaamheden voor lief moet nemen, ik vind het verschrikkelijk. Ons huis voelt even niet meer van ons. Je kunt je nergens even terug trekken. Nee, ik begrijp heel goed dat je even wil kabbelen…

 5. Viviane schreef:

  Kabbelen … dat zou voor mij pas een challenge zijn.
  Geniet er maar met volle teugen van Marije!
  Ik zend je alvast een frisse lentegroet!

 6. omabaard schreef:

  Kabbelen tussen stromen en stil liggen in lijkt me een heel goed idee na die drukke lawaaierige weken.

 7. Mrs. Brubeck schreef:

  Kabbelen kan heerlijk zijn, geniet ervan!

 8. Ivar Wakker schreef:

  Heel herkenbaar

 9. Kerst schreef:

  Een Hele goede morgen Marije ja tot rust komen moet ik ook maar dat is makkelijker gezegt dan gedaan het weer werkt wel mee een Hele mooie dag groetjes Kerst

 10. shivatje schreef:

  Dat heb je soms nodig. Geef je daar niet aan toe dan loop jezelf voorbij. Het is niet zozeer de mensen maar de geluiden die erbij komen. Dan komt er een moment van, ga allemaal geef me stilte laat me mijn dingen zoals ik het gewoon ben doen.
  Op zo een moment wordt je gek denk ik. Dat je alleen nog water ziet stromen. In plaats van dat alles goed zou lopen.
  Marije neem voor jezelf de rust de tijd. En hopen dat je even de tijden vind dat je alleen kan zijn en dat je dan jouw ding kan doen op jouw manier.

  Aum Shanthi

 11. Carine schreef:

  Ik had nog niet zo bij het woord kabbelen stilgestaan, dit kan ik ook gebruiken in mijn vocabulaire en leven. Bedankt!!

 12. Hennie schreef:

  Lieve Marije, dat heb je even nodig na zo,n drukke periode. Doe het en neem. de rust.
  Succes liefs Hennie

 13. Rob Alberts schreef:

  Geniet van je rust.

  Zonnige groet,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuws: De Gans exposeert!

Expositie

Marije De Gans

#HOUDAFSTAND

BLOG

Fotogedichten

Gans beknopt: quotes

Mooi Leven in je mailbox?

Voer je mailadres in en vlieg mee:

Zoek een artikel of onderwerp

Privacy bij De Gans

Gevoelens van een ander

Translate this site

%d bloggers liken dit: