Een oproep. Samen doen we dit!

oproep

Dit is een oproep…

Want het zal niemand ontgaan zijn dat zo’n semi-lockdown waar we nu met z’n allen in belanden zorgt voor een hoop stilstand.

Dat is natuurlijk aan één kant best fijn

De ratrace van de laatste jaren begon zijn tol te eisen en we mogen best wat tot bezinning komen.

Maar intussen zie ik om mij heen kleinere ondernemers ploeteren. Iets waar ze jarenlang aan gebouwd hebben, kan ze door deze stilstand zo onder de voeten vandaan vallen. Hun mooie bedrijfje, één- of ietsmeermanszaak glijdt ze als zand door de vingers in deze stille tijd.

Velen hebben niet genoeg vet op de botten om barre tijden te doorstaan. En ondanks de steunende geluiden van het kabinet, is het risico groot dat niet iedereen deze crisis heelhuids gaat doorkomen. En dat kan helaas de beste nog overkomen.

Zullen we elkaar ook op dit punt niet in de kou laten staan?

Daarom: probeer zo veel mogelijk te kopen van kleine ondernemers.

Bijvoorbeeld een kleine fotozaak bij je in de buurt. Nu is de tijd om eens echt iets met de wens van fotografie te doen. En je hebt nu vast meer tijd om al die stapels foto’s van de afgelopen jaren eens goed te ordenen en de mooiste te laten ontwikkelen. Bezorg bijvoorbeeld dat ene lieve portret van je kinderen eens bij je vader, die nu alleen thuis moet blijven. Of stuur het naar je schoonzus, die nu met haar gezin vast in Italië zit, omdat je elkaar de komende maanden alleen op een beeldscherm ziet.

Buurtwinkels, boekenzaakjes, een muzikant of een restaurant

Ga naar de buurtwinkel op de hoek en de bakker in je eigen straat. En naar de boekenwinkel verderop.

En als je niet fysiek naar de winkel kunt, dan wil de eigenaar vast wel meedenken met hoe het op te lossen is. De creativiteit kent geen grenzen op dit moment.

En dan onze restaurants en hotels, die bijna allemaal halsoverkop de deuren moesten sluiten: laat eens een goeie recensie achter zodat de mensen die er na deze isolatietijd op uit willen trekken weten waar ze absoluut eens naartoe zouden moeten.

Of koop eens een poster van die muzikant, of kunstenaar bij je in de buurt. En van iemand die je al lang volgt via internet.

Schrijf je in voor digitale lessen, op welk gebied dan ook. Denk mee, doe mee, en laten we elkaar ook hier doorheen slepen.

De mogelijkheden zijn bijna onbeperkt, dankzij ons internet. Laten we gebruik maken van elkaars creativiteit, elkaars doorzettingsvermogen en talenten.

En pas een beetje op elkaar.

De Gans

oproep

Wil je niets meer missen? Volg mij dan ook op:
&

Wie is De Gans?

HELP JE MIJ MET HET WINNEN VAN EEN FOTOWEDSTRIJD?

Op de homepage staat een foto waarmee ik deelneem aan een wedstrijd. Je kunt me helpen winnen door op deze foto te stemmen. Wil je helpen? Klik dan hier om je stem uit te brengen.

18 Replies to “Een oproep. Samen doen we dit!”

 1. Esther Cuyvers schreef:

  ja idd,
  we doen het samen, maar in de mensen zelf leeft toch nog heel sterk IK en de andere…
  de kleine handelaar is er de dupe van nu, al geloof ik zelf wel dat sommige lokale handelaars nu meer mensen binnen krijgen die niet naar de supermarkt trekken.
  zoals ik al een tijdje doe, en er echt de vruchten van pluk.

  goeie blog Marije, nu zijn we allemaal gelijk hé…
  en zoals shivatje zegt
  – we komen er sterker uit.

  • Marije De Gans schreef:

   We komen er absoluut sterker uit. Er zijn altijd mensen met een nogal sterk IK, die zich voor de rest willen plaatsen. Ik heb de afgelopen jaren gemerkt dat ze niets toevoegen aan mijn leven, dat ze slechts energie kosten en veel negativiteit achterlaten. Dat soort mensen zullen er altijd blijven en we zullen ze altijd tegen blijven komen en nu komt bepaald gedrag levensgroot op journaals en sociale media in beeld. Gelukkig heb ik nu een ‘mute’ knop gevonden in mijn leven. Sindsdien zie ik voornamelijk hoe positief en geweldig de wereld nu eigenlijk is. Ik heb diepe bewondering voor 95% van alle mensen. Hulde voor iedereen die nu zijn en haar verantwoordelijkheid pakt en mogelijk maakt dat onze zorg gewaarborgd blijft, dat we met zijn allen onze kinderen onderwijzen, elkaar bijstaan, moed in praten en elkaar opbeuren. Ik had dit in deze mate niet verwacht, ik vind onze wereld prachtig samen 🙂

 2. Kerst schreef:

  Prachtig verhaal Marije ja de middenstand in het dorp moeten wij Met zijn Allen koesteren er verdwijnt al veel te veel de verjaardag word al uitgesteld het gros zit bij ons al over de zeventig kom zo min mogelijk van het erf dat is het voordeel van een grote tuin Met zijn Allen goed op elkaar passen een Hele lieve groet Kerst

 3. shivatje schreef:

  Prachtig
  Hier doen we ook heel veel
  En zoals je het schrijft pas op elkaar en op jezelf.
  We komen er sterker uit

  Aum Shanthi

 4. Mooie oproep. Het is eigenlijk iets waar ik zelf altijd al wel bij stil sta, maar het kan natuurlijk altijd beter.

 5. Viviane schreef:

  Een heel mooie oproep. Er zijn heel veel manieren om solidair te zijn. Ik doe mee, nu én na de quarantaine!

 6. Karel schreef:

  ik sta daar volkomen achter
  of de politiek en het grote geld er iets van geleerd zal hebben
  zal ons de tijd leren

 7. rebbeltje schreef:

  Doe ik zowiezo al,
  bakker slager, groenteboer
  En internet aankopen daar pas ik voor
  Maar ze krijgen het zwaar…hopelijk houden ze het vol en hebben we straks niet alleen maar die grote ketens over
  Groetjes

 8. Matroos Beek schreef:

  Een heel gepast oproep. Ik doe mee. En ik hoop nog zovelen. Het zal nodig zijn. Jammer dat deze vreselijke crisis nodig zal geweest zijn om mensen tot dit inzicht te brengen.
  Lieve groet xxx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuws: De Gans exposeert!

Expositie

Marije De Gans

BLOG

vaderdag

Gans beknopt: quotes

Mooi Leven in je mailbox?

Voer je mailadres in en vlieg mee:

Zoek een artikel of onderwerp

Privacy bij De Gans

Gevoelens van een ander

Translate this site

%d bloggers liken dit: