Een jaar De Gans

Ineens drong het deze week tot me door: ik ben al een jaar aan het vliegen! Al een jaar cirkel ik de aardbol rond. Op zoek naar mooie dingen, op zoek naar mensen, op zoek naar mijzelf. Op zoek naar vrede, naar harmonie, op zoek naar liefde en respect. In een bescheiden, maar wel goedbedoelde poging om die wereld een beetje op te leuken. 

Al een jaar ben ik bezig om het leven een beetje mooier te kleuren. Eerst bescheiden en, het moet gezegd worden, heel amateuristisch, op Facebook. Daarna volgde de blog op WordPress al snel. Pas een half jaar ben ik neergestreken op dit vaste adres en nog altijd voel ik me een prille beginner die zich continu bezighoudt met verbetering. Daarnaast vlieg ik op Facebook en Instagram de wereld rond. Ik vind dat best wel veel.
Ik tweet niet. Ik gak; en daarom ben ik niet te vinden op Twitter. Best gek voor een vogel, maar het gekwetter daar beviel me helemaal niet en na een paar weken hield ik het er voor gezien. Als er op Twitter meer gegakt wordt dan gekwetterd, dan vlieg ik misschien ooit wel weer mee.
Leve het Wereld Wijde Web, waarin je niet als een vlieg verstrikt raakt, maar waardoor je wel als digitale Gans de wereld rond kunt vliegen. Kijkend, observerend, luisterend, soms iets vertellend. En soms zit ik even in dat web, als een vriendelijk spinnetje. Rustig te luisteren. Rustig te kijken. Rustig te horen en rustig te zien. Nadenkend. Moe, maar gelukkig.

Toch vier ik dit feestje dit weekend. Bescheiden, want ziek. Teveel hooi op den vork, dus er zullen wat afspraken moeten worden geannuleerd en mijn vooruit geplande blogs zijn ook op. Nog altijd wil ik teveel, zeg ik te weinig nee, maar bovenal, vind ik het veel te leuk om zoveel mogelijk lieve mensen en vrienden te zien. Leren doseren is nog altijd een oefening die mij vaak mislukt. Nu zij het zo. Ik ga genieten. Bescheiden, maar Genieten. Met een grote G. 

Wat overheerst is dankbaarheid. Dankbaar voor de kansen. Dankbaar voor de mensen in mijn nabije omgeving om mij heen. Stimulerend, kritisch, maar vooral motiverend. Dankbaar voor zulke lieve medebloggers die mij soms meesleurden als ik moe werd. In een V vorm vlogen wij als ganzen door de lucht. Gakkend in het zonlicht, fladderend in de regen. Af en aan. En als we moe werden, dan streken we neer. Laafden ons aan lekkers, rustten uit of snaterden door elkaar.

Zinvol. Dat was dit jaar. En ik dank jullie hartelijk. Heel hartelijk. Want, wat moet ik zonder jullie?

Ik vlieg na dit weekend weer verder. Met deze blog. Met al die Social Media die ik soms vervloek. Maar die mij wel dit platform biedt!

Dank jullie wel lieve allemaal. Dank! 

 

De Gans ♥


Mooi Leven, by De Gans heeft ook een pagina op Facebook, ik zou het heel leuk vinden als je me ook daar wilt volgen. Ook gak ik op Instagram en verschijnt er soms een quote op Pinterest.

Pictures in this log, by congerdesign Deutschland @Pixabay

16 thoughts on “Een jaar De Gans

 1. Gefeliciteerd met jouw eerste jaar op het WWW en wat ben ik blij dat jij mij gevonden hebt!

  You go girl! En ik realiseer mij, dat ik op 31 jan, alweer 2 jaar terug ben eigenlijk, whahaha na de 3 jaar pauze en ooit gestart in 2001 of zo 😉

  Oh ja, het gakken op twitter, wat ik er nog mee doe? Is mijn instagram daar delen en mijn blogs…. maar dat is ook alles, soms wordt ik geroepen, maar verder zit ik er dus ook niet, gewoon onder morgaine’s passions overigens.

  X

 2. Wat fantastisch lieverd, van harte gefeliciteerd. Ik wens je meer dan van ♥-e toe dat elke wens in je ♥ vervuld mag worden en wel op de manier die jij het liefste wilt.

  Blijf lekker bloggen (als ik dat tenminste mag zeggen…) ik doe het al bijna 14 jaar (as april) .

 3. Je hebt een prachtige website ontwikkeld en ik ben nog altijd dankbaar deze gevonden te hebben.
  Ik las op facebook dat een deur werd gesloten, gelukkig gaat er dan altijd weer een nieuwe open 😉
  Dus neem even een lekkere time-out en dan inderdaad; GENIET wederom van al dat moois, dat je zelf altijd beschrijft.
  Fijn weekend, lieve Marije.
  XxX

Gak mee en plaats hieronder je reactie,

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.