Een glimlach

“Als je glimlacht naar buiten,

Dan lach je ook wat meer van binnen”

~Hans de Gans~

Een zinnetje wat pasgeleden bij mij opkwam. Want recentelijk merkte ik, dat wel heel erg weinig mensen echt lachen. Of kunnen lachen. Veel mensen lijken behoorlijk verzuurd en zien vaak de lach van een ander niet. Beantwoorden hem evenmin. Ik lach graag mensen toe. Maar de sjagrijnige blikken die ik regelmatig retour krijg, doen mij soms huiveren. Wat lijken steeds meer mensen ontevreden en ongelukkig…

Maar ik lach graag naar buiten. Een lach terug is dan een extra gift. Maar mijn lach naar buiten spiegelt ook naar binnen. En dan lach ik dubbel.

Als we met elkaar een beetje meer kunnen lachen, naar buiten, dan lachen we ook weer meer van binnen. En daardoor lachen we nog meer naar buiten, en nog weer meer naar binnen.

En bedenk nu eens wat er dan gebeurt….. Er gaat een wereld voor ons open. Vol van lach en vol van oprechte aandacht voor elkaar.

Als je glimlacht naar buiten, lach je ook wat meer naar binnen.

En dan voel je je zelf ook weer wat gelukkiger.

Liefs van Hans de Gans 💙

laugh-1391102_640


Mooi Leven, by Hans de Gans heeft ook een pagina op Facebook, ik zou het heel leuk vinden als je me ook daar wilt volgen.
De quotes van de Gans kun je vinden op Instagram en Pinterest.

9 thoughts on “Een glimlach

 1. Ik zou het zelfs durven omdraaien ! 🙂
  Je kan enkel naar buiten lachen als je vanbinnen lacht, want het innerlijk straalt uit naar buiten.
  Iemand die chagrijnig terugkijkt, is zo van binnen. Zijn innerlijk straalt terug.
  Je kan ze wel besmetten met jouw lach ! 😉

  Je krijgt alvast mijn lach ! 😀

  Vriendelijke groet

 2. Oh, heel herkenbaar; ik lach ook graag naar buiten en ben mij bewust wat het met mij doet vanbinnen. Als ik geen lach terugkrijg, dan laat ik dat zo. De methode die Melanie toepast … dat ga ik toch ook eens proberen!

 3. als ik lach naar een verzuurd mens en deze blijf zuur kijken, dan lach ik nog eens extra hard en zeg dan heel verbaasd: “Niet ?? Nee ?? geen lach??”
  meestal komt er dan wel een grijns of lach vanaf, maar je hebt altijd van die hele zure die zich daar zelfs niks van aantrekken hahahahaha 🙂
  Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd 🙂

 4. Dit is zo waar, ik lach elke dag en vooral in winkels etc, naar mensen die ik niet ken, kinderen, mensen, ouderen, jongeren bla. Maar melig worden in je eentje, iets waar mijn nicht en ik goed in zijn trouwens, en dan op app.. whahahaha de rest mee krijgen, zo te gek!

  Ik ontvang dan ook vaak een lach terug, gelukkig wel, en die ene keer niet? Nou dan niet, zeggen we dan, en liggen dan meer en eerder in een deuk om de zuurpruim dan iets anders. 😉

  X

Gak mee en plaats hieronder je reactie,

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.