Denk eens aan jezelf

‘Vergeet je jezelf niet?’

Een uitgesproken vraag die iedereen die veel verantwoordelijkheden draagt wel eens hoort. Het is ook een vraag waarop we makkelijk met ‘nee hoor’, antwoorden om dan vervolgens precies het tegenovergestelde te gaan doen: doorgaan met zorgen voor anderen, onszelf vergeten en onze eigen behoeften zo goed mogelijk negeren.

Want het is waar.

We vergeten vaak onszelf en doen dat zelfs niet eens bewust! We vergeten onszelf ook omdat we niet aan onszelf mogen denken, van onszelf. Omdat we bang zijn om egoïstisch gevonden te worden, omdat we ons dan allerlei slechte eigenschappen gaan toedichten. Vooral vrouwen doen dit vaak en als je het zo leest is het toch redelijk bizar. Nietwaar?

Denk ook eens aan jezelf
Budel-Schoot ©byDeGans

 

Denken aan jezelf, dat mág!

We gaan afspreken dat het vanaf nu dus wel mag, dat denken aan jezelf. Want wie zorgt er voor iedereen waarvoor jij zorgt als jij jezelf over de kop jaagt? Dus pak zo nu en dan die tijd, wees lekker egoïstisch en geniet ongestoord en volledig geoorloofd van een heerlijk momentje ‘me-time’. Jij hebt dit nodig en de mensen om je heen hebben het op die manier ook nodig.

Het mag. Denk eens aan jezelf.

De Gans ♥


Volg je Mooi Leven, by De Gans al op Facebook?
De Gans gakt ook op Instagram, landt soms op Twitter en incidenteel verschijnt een quote op Pinterest.

One thought on “Denk eens aan jezelf

Gak mee en plaats hieronder je reactie,