#DeelDankbaarBlogChallenge, Deel 1

Uiteraard volg ik meteen mijn eigen oproep op.

Het delen van drie eenvoudige redenen waarom ik dankbaar ben, zeven dagen lang.
Ik heb deze challenge bedacht omdat ik de negativiteit en angst in onze wereld, welke via discussies op (sociale)media de boventoon voert en zorgt voor polarisatie, wil verminderen en ik meer positieve geluiden wil. Omdat ik mensen wil helpen zich niet te laten overspoelen met negatieve gedachten en nare gevoelens en omdat ik graag wil helpen om de focus op het mooie in het leven te krijgen en te houden.

Wat er om ons heen ook in de wereld gebeurt, wat voor zielen ook hun zwartgallige gedachten en extreme denkbeelden de wereld in slingeren, ik deel dankbaarheid. Want het kan ook anders. En ik hoop dat ik velen kan stimuleren om mee te doen en zeven dagen mooie gedachten te delen. Zodat we ons verenigen in dat wat ons gelukkig maakt. Samen.

 

Waar ben ik vandaag dankbaar voor?

  1. Ik ben dankbaar voor mijn gezin, dus in deze challenge noem ik dit absoluut als eerste. Mijn lieve mannen die altijd om me heen staan, waar ik ook ben. Mijn lieve ‘Lief’ en mijn geweldige zoon ‘Hij van Bijna 6’, die mij altijd weer laten lachen met hun geestige commentaren en die mij vasthouden als ik uitglijd. Die nuchter, wijs en liefdevol in het leven staan en mij stimuleren in alles waar ik in geloof.
  2. Ik ben dankbaar voor de kans om te bloggen. Om deze website te maken, waarop ik mijn eigen hersenspinsels en achtergronden, gedachten en ideeën over een mooiere en betere wereld kan schrijven, om deze via een platform met veel prachtige mensen te delen. Hoe mooi is deze kans!
  3. Ik ben dankbaar voor de cultuur waarin ik woon. Een cultuur waarin je je vrij mag uiten, waarin je vrij naar buiten kunt en de kleren kunt dragen die lekker zitten. Waar ik als vrouw mijn haren in de wind mag laten waaien, waarin ik mag zeggen wat ik denk. Een cultuur waarin ruimte is om te verbeteren, om je mening te uiten en waar ik in vrijheid mijn stem mag laten horen zonder dat mij hardhandig het zwijgen wordt opgelegd. Ook al lijkt de tijd nu woelig, in onze geschiedenis is zelden zo’n lange periode van vrede geweest en we mogen dankbaar zijn dat wij hier nu in mogen leven en dat wij de mogelijkheid en de vrijheid hebben om deze vrede nog te verbeteren ook!

En waar ben jij dankbaar voor? Aarzel niet en neem dit stokje over. #DeelDankbaarBlogChallenge.

Lieve groet van De Gans ♥

bench-1245994_640
I have so many reasons to be happy !

Wil je de Challenge overnemen? Ik nodig je hierbij van harte uit om 7 dagen je dankbaarheid met ons te delen! Als je meedoet zou ik het fijn vinden als je mij noemt het het plaatje bij deze blog wilt gebruiken. Dan ben ik jou dankbaar.
#DeelDankbaarBlogChallenge

Mooi Leven, by Hans de Gans heeft ook een pagina op Facebook, ik zou het heel leuk vinden als je me ook daar wilt volgen.
De Gans gakt soms ook op Instagram en Pinterest.


Bron pictures: Pixabay

10 thoughts on “#DeelDankbaarBlogChallenge, Deel 1

  1. Hallo Marij, ik voel me geroepen om mee te doen. ik heb je plaatje op mijn blog bij nostalgie geplakt.( nog maar pas gepubliceerd) Daar ben ik ook vele dingen dankbaar. Groetejs

    1. Ik heb geleerd hoe het voelt om niet altijd blij te zijn…. Ik vind dit zo …dankbaar… alweer, om te kunnen en te doen! Ja, ik ben een blij mens, toch. X

Gak mee en plaats hieronder je reactie,

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.