De Wandelen-Tag van Vera

Van Vera nam ik de Wandelen-Tag over

In augustus verscheen hij al op haar blog, maar toen was ik nog met vakantie. Natuurlijk besloot ik wel meteen om hem in te vullen en hier is hij dan eindelijk. Lees dus gauw verder voor al mijn antwoorden op de vragen. 

Waarom wandel je?

Ik wandel omdat ik geniet van het buiten zijn, van de natuur en van het gevoel van mijn voeten op de grond. Tijdens het lopen laad ik mijn batterij letterlijk op. Zo kom ik helemaal terug bij mijzelf en letterlijk terug op aarde. Ik geniet van wat ik om me heen zie en voel me verbonden met de wereld, ja zelfs met het universum om mij heen. Mijn zorgen mag ik aan de natuur geven en ik krijg er rust voor terug.

Wanneer wandel je?

Meestal in het weekend, maar als het kan ook gewoon door de week. Ik moet zo veel mogelijk bewegen en wandelen kan overal. Vlak bij ons huis ligt ‘de dijk’, en samen met mijn Lief en tegenwoordig ook onze zoon lopen we daar heel wat af. Maar de uitgebreidere tochten maken toch vaak in het weekend. Dan rijden we naar Drenthe of het Wad.

Wandelen-tag
Straatje in de Altstadt Leer. Een van onze stadswandelingen deze zomer

Waar wandel je het liefst?

In de natuur. En ik ben gek op bos. Maar ook lekker struinen langs het Wad vind ik zalig. In de verte de zeehondjes op een zandbank zien en het zachte ruisen van de zee in mijn oren. Tegelijk vind ik veel stadswandelingen ook heel mooi om te doen. Vera heeft er talloze op haar blog staan. Zoals deze in Leiden, waar ik nog nooit gewandeld heb, dus deze ga ik zeker een keer lopen! Of deze in Delft. Die lijkt me ook zo leuk. Groningen daar mag ik ook graag lopen. De geboortestad van mijn Lief, waar ik zelf ook jaren heb gewoond. We hebben zelfs in dezelfde straat op kamers gezeten tijdens onze studententijd, maar toen kenden we elkaar nog niet. Het leven liet ons beiden eerst een groot deel van de wereld zien, voordat wij elkaar echt tegenkwamen.

 

Wandelen-tag
Hunebed D7 in de bossen bij Schipborg. Hier kom ik graag.

Wandel je samen of alleen?

Meestal met mijn Lief en ons kuiken. Soms gaan vrienden mee. En ons kuikentje is inmiddels wat ouder en ontpopt zich als een ware avonturier, waardoor de wandelingen alleen maar leuker worden.

Wat is voor jou het perfecte wandelweer?

20 – 23 graden, paar wolkjes en een beetje zon. Geen regen alstublieft, dat vind ik vreselijk om in te lopen. Maar ik laat me er niet door tegenhouden overigens. Het weer kun je niet plannen.

Wat neem je mee tijdens jouw wandeling?

Een rugzakje om verzamelde vondsten in te doen en een fles water met iets te knabbelen. Heel soms een picknick, maar dat hebben we afgelopen jaar niet vaak gedaan.

Wat is jouw wandeltempo?

Geen idee. Lekker doorlopen en zo nu en dan stilstaan om de mooie dingen te bekijken, te ruiken en te genieten. En natuurlijk om te fotograferen voor op de blog of Instagram!

 

Wandelen-tag
De oude schoenen waar ik eigenlijk het liefst op wandel. Hier sta ik op het Wad.

Op welke schoenen wandel je?

Ik heb vele soorten schoenen, bergschoenen, wandelschoenen en mijn oude, bruine stappers zoals hierboven op de foto. Die lopen zo lekker en ik kan daarmee mijn broek goed dichtsnoeren. Wel zo handig tegen tekenbeten. Mijn Lief heeft er pas een gehad en zat toen weken aan de pillen. Met mijn kwetsbare gezondheid neem ik liever geen risico.

Wandel je het liefst verhard of onverhard?

Onverhard. Ik vind zo’n harde straat niet prettig. Maar een rul, zanderig duinpad vind ik ook niets trouwens, dan glijden je voeten zo weg. Een lekker verend bospaadje is ideaal. Of helemaal geen pad! 😀

 

Wandelen-tag
Reiderwolde in de winter. Een prachtig natuurgebied vlak bij ons huis

 

Wanneer is een wandeling voor jou geslaagd?

Als ik mooie dingen heb gezien, of als ik weer met beide benen op de grond sta. Lekker buiten ben geweest en we met een fris hoofd weer naar huis toe gaan. Ik ben snel tevreden.

Geef de “Wandelen-Tag” door en neem hem over. Ik zou het leuk vinden als je naar mijn blog teruglinkt en natuurlijk naar Vera, die deze leuke vragen in het leven heeft geroepen. Volg vooral haar blog om alle bijzondere tochten te ontdekken.

De Gans

Wandelen-tag
Lekker aarden in het bos. Stenen zijn zo prachtig. Hier bij hunebed D27 in Borger

Lees ook ‘Aarden, met beide benen op de grond’


Volg je Mooi Leven, by De Gans ook al op Facebook?
De Gans gakt ook op Instagram en incidenteel verschijnt een quote op Pinterest. De Gans vliegt heel soms over Twitter.

22 Replies to “De Wandelen-Tag van Vera”

 1. […] een leuke tag die ik tegen kwam op het blog van “De Gans” . Ze heeft hem niet zelf verzonnen maar overgenomen van Vera. Mocht je niks te doen hebben neem dan […]

 2. Deborah Hamar schreef:

  Hij staat al even op je blog maar ik las hem vd week pas. Leuk deze tag!! Ik heb hem overgenomen van je 🙂

 3. natuurfreak schreef:

  Ik ben volledig pro. Wandel heel wat af en het maakt me gelukkig.Meestal wandel ik alleen maar weekends doe ik met een wandelmaatje enkele keren per jaar.Ik wandel liefst in stukken natuur waar ik weinig mensen tegen kom
  .Mijn fototoestel heb ik altijd bij.
  Vlieg met natuurfreak mee naar… Betovering door een regenboog van herfstkleurenMy Profile

 4. […] Wandelen-tag van De Gans. […]

 5. […] Wandelen-tag van Marije ‘De Gans’. […]

 6. […] de Gans las ik de wandel tag en ik dacht, ik ga deze ook eens invullen want ik wandel ook graag en ik was […]

 7. […] laat ik een tag aan me voorbij gaan maar deze wandel tag kan ik niet laten schieten. Marije van Mooi leven – bij de gans vond hem bij Vera […]

 8. […] Mooi Leven, by De Gans: De Wandelen-Tag van Vera […]

 9. minoesjka schreef:

  O, wat een leuke tag, die ga ik denk binnenkort ook maar eens invullen.
  Vlieg met minoesjka mee naar… Lezen 11 – 2017My Profile

 10. Jeanne schreef:

  Ik lees veel herkenbaars in je tag. Het is ook mijn beleving van wandelen, heerlijk om te doen!
  Vlieg met Jeanne mee naar… Over de rand 23My Profile

 11. Melody schreef:

  Prachtige antwoorden, echte Marije antwoorden ;-0

  tuurlijk nam ik hem over…. http://melodymusic.nl/wandelen-stokje/

  -x-♥-x-♥-x-♥
  Vlieg met Melody mee naar… Wandelen – StokjeMy Profile

 12. […] Grote bak thee en mijn verslavingsstokjes bij de hand wijd ik me aan een blog-stokje die ik bij Marije […]

 13. Matroos Beek schreef:

  Ik hou ook zo van wandelen, vooral in de herfst!

 14. Anuscka schreef:

  Helaas kan ik de laatste tijd wat minder lang wandelen dan voorheen, eerder kon ik dagen achter elkaar, een hele vakantie. Nu is het met een uurtje wel gedaan. Maar ik moet ook echt elke dag wel even in de natuur zijn, en gelukkig hebben we in NL een klein natuurgebied achter ons huis, en kan ik zelfs tussendoor op mijn werk in een park ‘lunchwandelen’. Heerlijk! Want zo’n hele dag binnen zitten is echt niks voor mij (meer)… Heerlijke schoenen lijken me dat, die veterboots!
  Vlieg met Anuscka mee naar… ‘Een bibberende Gonnie is de waanzin nabij’My Profile

  • Marije schreef:

   Heerlijk, ook die kleine wandelingen knap je van op. Heel lang lukt mij ook niet meer hoor. Ik moet echt regelmatig even gaan zitten.
   Die schoenen zijn zo fijn! Afgetrapt en gerepareerd en al. Maar nog steeds zalig.
   Ik ben benieuwd hoe het verder met je gaat ❤

 15. Edward McDunn schreef:

  Leuk om te lezen Marije, goed ingelopen schoenen zijn het beste toch?
  Vlieg met Edward McDunn mee naar… FietsenstallingMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuws: De Gans exposeert!

Expositie

Marije De Gans

BLOG

polarisatiefilter

Gans beknopt: quotes

Mooi Leven in je mailbox?

Voer je mailadres in en vlieg mee:

Zoek een artikel of onderwerp

Privacy bij De Gans

Gevoelens van een ander

Translate this site

%d bloggers liken dit: