De liefde van een kind

10 oktober.

 

De Liefde van een kind.

 

Lieve pappie,

 

Je bent jarig vandaag.

Mijn peeperdepappie.

Weet je nog?

Hoe zou je er nu uit hebben gezien?

Die mooie, lange man van vroeger.

Onsterfelijk dacht ik,

in mijn kinderlijke visie. 

Tot jij ineens zo ziek werd. 

Grijs, grauw.

Zwak, ziek.

Lief.

Weg.

Lief.

Ik mis je zo. Echt elke dag.

En soms hoor ik je stem.

Voel ik je warme handen.

Hoor ik het ritselen van je baard,

waar je op rustige momenten,

altijd aan te draaien zat. 

Ik mis de warmte van je armen,

en de liefde in je blik.

De wijsheid in jouw ongesproken stilte.

De waarheid als je een keer sprak.

Jouw eerlijkheid en moed.

Jouw zachtheid en geduld.

Maar bovenal heerst dankbaarheid,

Dat ik jou als pappie had.

Marie Marij Maroesjkaka 

 

Marije

 

De liefde van een kind verdwijnt niet als de ouder sterft. Ook niet als dat kind al lang volwassen is. Dan groeit die liefde gewoon mee.

De Gans

De liefde van een kind
Mijn oude Duysen huiskamervleugel, gerestaureerd door mijn vader.

Lees ook: 10 oktober (2016).


Volg je Mooi Leven, by De Gans ook al op Facebook?
De Gans gakt ook op Instagram en incidenteel verschijnt een quote op Pinterest. De Gans vliegt heel soms over Twitter.

21 thoughts on “De liefde van een kind

 1. Soms kun je in gedachten heel dicht bij een overleden mens komen.
  Toen ik het het hardst nodig had, kreeg ik een droom van mijn oma. Zo mooi en zo vol kracht…
  Ik besef hoe rijk ik ben met mijn 85-jarige en krasse vader…
  Prachtig verwoord, Marije, zoals alleen jij dat kan.
  Heel veel sterkte. Dat je je vader nog maar vaak mag “voelen.”

  1. Dank je wel. Je krijgt vaak boodschappen op het juiste moment. Ook als je denkt dat het zo’n moment niet is. Wat prachtig van je oma. Koesteren! Heel veel liefs xx

 2. Nog even wat betreft mijn blog .Ik heb nog een blog maar er staat niet heel veel meer op ,slechts korte berichtjes en soms eens [ oud] gedicht .Ben wat blogmoe na 10 jaar . Vorig jaar al eens gestopt maar dan weer een blog maken ,mijn oude volgers hoor ik bitter weinig van maar ben erg blij met de mensen die wel de moeite nemen om te komen kijken en een woordje te schrijven .Ik zal de link erbij doen
  https://eenblogvoormij.blogspot.nl/

  1. Wat een mooi blog Elisabeth. Ik hoop dat je mijn reacties wel kunt zien 🙂 Kan me voorstellen dat je wat blogmoe wordt na zoveel jaren. Dank voor je link! Lieve groet,

    1. Ja ik zag het. Zo doe ik het ook. Het komt gelukkig zelden voor dat ik een reactie niet plaats. Ik kom zeker zo nu en dan bij je lezen.

 3. Wat ontzetten mooi en liefdevol geschreven ,en ja wat een gemis als je Vader er niet meer is .Mijn Vader is er al 33 jaar niet meer en er is geen dag dat ik niet even aan hem denk ,en soms zijn er nog momenten dat ik huil .
  Liefs en sterkte Elisabeth

 4. Wat een mooi eerbetoon aan je vader! Je kunt je ouders ook eigenlijk niet missen hè.
  Mijn vader overleed toen hij 48 was. In de bloei van zijn leven, heb hem nooit gezien als oude man en vraag me ook soms wel eens af hoe hij eruit gezien zou hebben. Zondag was ik op bezoek bij een neef, hij heeft veel van hem weg, zelfs meer dan mijn eigen broer.

  1. Dank je wel. Voor jou was het veel te vroeg. Wat erg moet dat zijn geweest. Kan me goed voorstellen dat je je soms afvraagt hoe hij er nu uit zou hebben gezien. Waar familietrekjes naar boven komen blijft bijzonder he. Lieve groet en mooie dag,

 5. op 26 oktober is mijn lieve vader 28 jaar dood
  geef vaak een kusje op zijn foto achter glas
  ik wou dat het op zijn warme wangen was
  na die zwarte dag was de leegte nooit zo groot

  Ik wens je veel sterkte, Marije!
  Lenjef

  1. Soms doe ik mijn ogen dicht,
   en reis terug door de tijd.
   even zacht een kus gegeven,
   even mijn verdriet verlicht…
   Dank je wel Lenjef, en ook voor jou veel sterkte x

 6. Sterkte Marije. Ik leef met je mee. Gisteren verjaarde mijn vader, op dezelfde dag als mijn dochter. Ook hij die nooit ziek was, werd plots mager en asgrauw… veel te vroeg overleden en nog steeds zeer gemist. LIeve groet X

 7. Zo mooi geschreven, die liefde voor je papa.
  Ik weet wat je doormaakt. Ik verloor jammer genoeg ook mijn papa nu zo’n dikke acht jaar geleden.
  Ik mis hem verschrikkelijk.

  Sterkte lieve Marije!

Gak mee en plaats hieronder je reactie,

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.