De herfst in oktober …

De herfst zit in oktober

 

Soms ineens overvalt het me weer…

Wanneer de bladeren vallen

en regendruppels als tranen langs de ramen glijden.

Het eerder donker zijn…

Het realiseren dat iemand nooit meer terugkomt.

Een afscheid dat genomen is voor eeuwig.

Het nooit meer die stem mogen horen,

die handen mogen voelen,

die zachte wangen kussen…

Het vasthouden om nooit meer los te willen laten.

Het nooit meer vertellen

‘ik heb je zo lief … ‘

aan zij van we ik zo intens veel houd….

 

Voor mij zit de herfst echt in oktober …

 

De Gans

Herfst in oktober

Mooi Leven, by De Gans gakt ook op Instagram, vliegt over Facebook, en incidenteel verschijnt een quote op Pinterest. De Gans lanceert heel soms een berichtje op Twitter.


Wie is De Gans?

12 thoughts on “De herfst in oktober …

 1. En zo als de herfst telkens terugkeert zo keren bepaalde gevoelens terug.
  Dan merk je dat niets weg is maar dat je het een plaatsje gegeven hebt en dat je het boven haalt wanneer je gevoel het even wilt. Dan mag je denken dat het leven niet stopt zoals de herfst telkens terug keert zal ook dat gevoel terug keren als het nodig is.
  De traan, is het gevoel delen.

  Mooi stukje gevoel tekst.
  Ik leef met je woorden mee.

  Aum Shanthi

 2. Ja, de herfst maakt wel weemoedig. Toch praat ik nog wel met ze, de mensen die niet meer onder ons zijn. We hebben allemaal momenten waarop we ineens aan ze herinnerd worden, en vooral: ze missen. Liefs!

 3. Wat ontroerend mooi maar ook verdrietig geschreven .De Herfst heeft op velen van ons invloed op onze emoties en gedachten .Als ik je gedicht lees denk ik aan een paar dagen geleden ,hoe ik dan opeens mijn ouders broer en mijn andere familie zo erg mis en dat gevoel word sterker nu ik zelf ouder word . Dat doet de Herfst met ons dus .
  Liefs en sterkte ,Elisabeth

  1. Dat gevoel precies Elisabeth. Soms overvalt het je ineens. En mijn schoonmoeder en mijn vader waren beiden jarig in oktober. Precies rond het verkleuren van het blad. Hun verjaardagen vieren en naar ze toe rijden tussen de herfstkleuren door… Ook voor jou sterkte en liefs xx

Gak mee en plaats hieronder je reactie,

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.