De Gans gakt nu ook op DSMmeisjes.nl

Sinds deze week blog ik ook op dsmmeisjes.nl.

Een blog van DSMmeisjes? Wat is dat? DSMmeisjes.nl is een blog van en voor meiden die willen afrekenen met de vooroordelen van psychisch ziek zijn. Die willen laten zien dat er achter psychisch ziek zijn hele gewone mensen zitten, net zoals iemand niet de griep is die hij onder de leden heeft, of het been waarvan hij de pech heeft dat het gebroken is.

Vanuit mijn ervaring met burn-out en PTSS draag ik hier aan bij. De hashtag #endthedrama vind ik hierbij zeer van toepassing. Het is geen drama. Het is het drama wat de wereld er van maakt. Of wat je er zelf van maakt omdat je jezelf niet begrijpen kunt en verdrinkt in het onbegrip en de eisen van de wereld om je heen. Dat onbegrip in de wereld is stuitend. Onterecht ook.

Onbegrip maakt niemand beter.

Mijn eigen ervaringen van het niets mogen mankeren en het telkens maar weer moeten doorzetten en doorgaan hebben er bepaald niet toe bijgedragen dat ik beter inzetbaar werd op mijn werk of in de maatschappij. Mijn voorzichtig, onervaren, onbeholpen ‘nee’ werd omgedraaid in een afrekenende ‘ja’ om mij verder te pushen, te dwingen, soms te manipuleren zelfs. Jaar in, jaar uit, totdat er niets meer over was dan een uitgeput hoopje ellende, dat niet meer wist wat ze allemaal nog kon, maar dacht dat ze enkel nog maar moest…
Om het roer op te gooien en een positieve bijdrage te leveren aan de wereld heb ik vorig jaar vanuit ‘punt 0’ in mijn eigen leven “De Gans” opgericht. Ik wil de wereld laten zien dat iedereen waardevol is, dat iedereen recht heeft op zijn eigen ruimte, op zijn eigen groei en vooral: op liefde.

Hopelijk kunnen we met elkaar weer wat milder worden. Ruimhartiger, en beter luisteren naar elkaar. Met begrip voor elkaars kunde, maar ook voor elkaars onkunde. Met een beetje liefde erbij graag.

Daarom schrijf ik graag mee aan deze nieuwe blog.

#endthedrama.

#startunderstanding.

Meer lezen? Lees hier meer over de DSMmeisjes.

Klik hier voor mijn eerste bijdrage.

Wil je ook meeschrijven met de DSMmeisjes? Klik dan hier.

Samen maken we de wereld mooier. En leven we een Mooi Leven. Ieder op zijn eigen manier.

De Gans

 

Woman, depression

Meer achtergrond van De Gans lezen? Klik hier.


Volg je Mooi Leven, by De Gans ook al op Facebook?
De Gans gakt ook op Instagram en landt soms ook op Twitter. Incidenteel verschijnt een quote op Pinterest

De Gans schrijft ook mee op dsmmeisjes.nl.

 

10 thoughts on “De Gans gakt nu ook op DSMmeisjes.nl

 1. Altamira !
  ik kijk en blijf kijken naar je prachtige stappen in het bloggen!
  joepie!

  misschien ga ik ook nog op de knieën als ik meer heb om over ‘boven 40 ‘ te schrijven…
  of toch over ASS of over oei ik realiseer me dat ik over veel kan schrijven…

  het komt ooit !

  liefs en doe zo verder!

 2. Ik was er bij het surfen al eens op gestuit…. net als toen, kan ik ook nu op dit moment niet zeggen of het daar lezen (en evt meeschrijven) iets is dat mij goed zou (kunnen?) doen… Ik heb in diverse pogingen ‘iets’ te verwerken ook soortgelijke dingen gedaan die erg fout zijn uitgevallen uiteindelijk, dat maakt me dus huiverig en twijfelachtig en ik ben van het type ‘bij twijfel niet inhalen’… maar goed, dat zegt niets over jou natuurlijk, ik hoop en wens je oprecht van ♥-e toe dat het je goed zal doen! Dat wat je hier al schreef in ieder geval is super herkenbaar… Op zich heb ik alles redelijk op een rijtje en onder controle, uitzonderingen daargelaten natuurlijk, het enige issue waarmee ik echt nog veelvuldig worstel is ‘vertrouwen’… dat durf ik nog steeds niet.

  1. Kan me levendig voorstellen dat je twijfelt, zeker na eerdere ervaringen die niet heel fijn waren. Bij twijfel niet inhalen deed mij ooit stranden op de vluchtstrook. Ik blijf nu bij mijzelf en volg hoe het pad loopt. Als ik een andere route wil dan sla ik af. Maar ik loop lekker rustig. Hoofd in de zon (waar? boven de wolken! ). Dan komt het goed xxxx

 3. Heel fijn dat je meeschrijft Marije! Grappig om te zien dat je precies om dezelfde reden bent gaan bloggen als ik… de zoektocht naar wat raakt ;). Zie je op dsmmeisjes.nl! #endthedrama

   1. Het was een reactie op #endthestigma… niet dat we daar op tegen zijn, maar die hashtag -of in ieder geval de gebruikers ervan- maakt alles weer zo dramatisch…

    1. Hahaha, ja dat is het gebruik tegenwoordig met die social media. Ik ben wat dat betreft dan weer wat ouder en begin dat pas net te leren.

Gak mee en plaats hieronder je reactie,

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.