Dag mooie vrouw, dag meisje

Dag mooie vrouw, dag meisje,

Het is goed, je mag er zijn.
Je mag best even huilen.

Wat je voelt, je vrolijkheid of pijn,
je hoeft je niet meer te verschuilen.

Er is iemand die je altijd ziet,
dat is je eigen, grote zelf.

Je mag het tonen, dat verdriet.
Je mag echt klaarstaan voor jezelf.

Want, dat kleine, lieve meisje,
is een belangrijk deel van jou.

Zij maakt deel uit van die wijze,
mooie, liefdevolle vrouw.

Zorg goed voor dat kleine mooie wezen,
Diep verscholen in jouw zijn.

Je hoeft jezelf echt nooit te vrezen.
Maar je mag er altijd zijn.

De Gans

Vrouwen

Wij vrouwen blijven van binnen eigenlijk altijd een meisje. Mama keek soms in de spiegel en wendde dan haar hoofd naar ons: ‘al die rimpels, dat ben ik niet… Ik ben van binnen nog altijd een meisje hoor,’ zei ze dan met een verlegen lachje in haar Gronings accent. En ze had gelijk. We zijn allemaal een meisje van binnen. Ook mijn eigen moeder, die nog altijd, ondanks alles wat ze de laatste jaren door heeft moeten maken, met haar grote blauwe ogen verwachtingsvol de wereld in kijkt.
Het geldt voor onze moeders en het geldt voor ons en onze dochters. Wij vrouwen, blijven meisjes. Die ouder wordende buitenkant, die doet daar niets aan af.

Dat kleine meisje

Zo vaak lees ik over verdringen van verdriet, verdringen van pijn, het niet willen of durven toelaten van emoties en pijn. Maar ze zijn normaal. Emoties horen bij ons. Bij het mens zijn, bij het vrouw zijn. Bij de liefdevolle mens die wij zijn. Met al haar verdriet, haar vrolijkheid en haar pijn.

Diep in ons allemaal zit dat kleine meisje. Maar we overblazen haar zo vaak. Luisteren niet naar haar vragen, negeren haar noden en leggen haar soms bruusk het zwijgen op.

Maar ze is er, dat meisje. Altijd. Ze maakt deel van je uit en je neemt haar altijd mee. Het is goed om naar haar te luisteren. Het is goed om voor haar te zorgen. En het is goed om er voor haar te zijn.

Dit stukje, geschreven vanuit puur mijn eigen, persoonlijke ervaring en groei, draag ik op aan alle vrouwen die ik liefheb. Aan hun schoonheid, hun kracht en hun zorgzaamheid. Maar bovenal aan de liefdevolle mens die ik in al die vrouwen ken.

Van De Gans, voor jullie.

De Gans

 

Meisje

Mooi Leven, by De Gans gakt ook op Instagram, vliegt over Facebook, en incidenteel verschijnt een quote op Pinterest. De Gans lanceert heel soms een berichtje op Twitter.


Wie is De Gans?

19 Replies to “Dag mooie vrouw, dag meisje”

 1. Hanneke schreef:

  Heel erg mooi. Dank je wel Marije. lieve groetjes, Hanneke

 2. rietepietz schreef:

  Daar is het meisje….. ze is geraakt, en ze stromen………want het is zo waar. !

 3. minoesjka2 schreef:

  Ben ik even heel stil van, om het in me op te nemen ………… wat mooi!!

 4. Deborah Hamar schreef:

  Had hem op insta al voorbij zien komen. Heel mooi!!

 5. shivatje schreef:

  Het greep me even jouw tekst. En dat gebeurd niet vaak. Heel wat vergeten dat kleine in zichzelf terug te vinden. En zoals je mama ooit zei. Die rimpels ach dat ben ik niet ik ben nog altijd een meisje. Zo is het ook.
  Als ik kijk in de spiegel zie ik ook geen man van boven de 50 innerlijk leef ik op 20.

  Aum Shanthi

 6. Matroos Beek schreef:

  Wat mooi Marije! Ja, dat ben jij, helemaal. Een knappe vrouw en meisje. Je mag er helemaal zijn zoals je bent.
  Lieve groet van het meisje achter de kat.

 7. Ingrid Kretzer schreef:

  Heel erg mooi!

 8. Hennie schreef:

  Wat ontzettend mooi Marije, zo ontroerend en zo herkenbaar. Inderdaad dat kleine rooie meisje van vroeger zit in mij en ik mag er zijn. Vroeger dacht ik daar anders over maar ik ben nog steeds dat meisje met dat rode haar, vaak uitgescholden nu mijn trots. Dat kleine meisje blijft verscholen in mij en daar ben ik trots op. Dankjewel liefs Hennie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Marije De Gans

#HOUDAFSTAND

BLOG

Leeggegoten

Gans beknopt: quotes

Mooi Leven in je mailbox?

Voer je mailadres in en vlieg mee:

Zoek een artikel of onderwerp

Privacy bij De Gans

Gevoelens van een ander

Translate this site

%d bloggers liken dit: