Chase your dream

It’s never too late to chase your dream

Ik moest even nadenken of ik deze quote zou neerzetten. Want in feite, is het ooit te laat. En dat weten we allemaal. Net zoals het nu voor de zomer te laat is om ingrijpende beslissingen te nemen die, in de korte tijd die hem nog rest, volledig tot bloei zouden kunnen komen.

Maar de nazomer, met zijn lengende nachten en symboliek van loslaten nodigt mij telkens opnieuw uit om te kijken naar mijzelf. Wat wil ik? En waar sta ik? Zit ik op de juiste weg? Heb ik de juiste keuzes gemaakt in de afgelopen maanden? Wil ik iets veranderen? 

Nú is het moment

Dat ik veranderingen op tijd moet doorvoeren, heeft het leven mij wel getoond. Ooit kan het niet meer. Nú is het moment.

De komende maanden, met nog meer donker en rust in het vooruitzicht, kunnen mijn gedachten en mijn ontspruitende ideeën rijpen. Zoals dat vorig jaar gebeurde met mijn ontdekte passie voor fotografie en zoals dat nu gebeurt, in en rond ons nieuwe huis. Deze plek onthult haar geheimen waarin ik een resonantie met mijzelf ontdek. Die ontdekkingen zetten mij aan tot kritisch kijken. Naar mijzelf, naar mijn ideeën en naar wat ik kan en wat ik wil. Ik kijk naar wat ik droom en naar de realiteit.

Inspiratie

Op de plek waar wij nu wonen word ik elke dag opnieuw geïnspireerd, zo heb ik de afgelopen maanden wel gemerkt. Door een toom ganzen, die over de boomtoppen vliegt, door de roofvogels die hun miauwende roep over de bosrand schallen, door een vos die ’s avonds behoedzaam vlak langs mijn tuinstoel sluipt, of simpelweg door het kraken van de bomen om ons heen. Ons huisje ligt verscholen tussen al deze groene luister. Vanaf de weg nauwelijks zichtbaar. Maar kom je van de andere kant, over een heel smal wandelpad, dan zie je het rustig in deze groene oase liggen.

Tussen wat ik wil en wat ik kan, gaapt een grote leegte. Telkens word ik bij de uitvoering van mijn ideeën en plannen door mijn lichaam of mijn geest teruggeroepen. Ik kan niet alles meer, al zou ik het nog zo willen. Maar het enige wat ik nu voor mij zie, is de realiteit van de talenten die ik heb en de, juist door mijn beperkingen, gegeven mogelijkheden om daar iets mee te doen.

Elke dag een beetje

Elke dag doe ik een beetje. Soms valt het mee en soms valt het tegen. Maar wat ik elke dag opnieuw mag doen, is mijn energie zo besteden dat ik het kan. Dat ik balans voel. Tussen onze dagelijkse verplichtingen en mijn eigen gebrekkige energie door, voel ik mijn droom. En ik voel dat er elke dag een kleine stap te zetten is. Soms een heel klein voetje en soms twee stappen in één keer, waarna soms blijkt dat ik een stapje terug moet…

Hoe, en zelfs óf ik er ga komen, dat zal de tijd leren. Maar mijn droom is niet een eindstation voor mij. Het is juist het er mee bezig zijn wat mij stimuleert. Die prikkeling van groei en ontwikkeling ervaren, de hobbels en bobbels op mijn weg meemaken, maar ook het aanvaarden van bepaalde wegafsluitingen en daar dan toch weer iets mee doen.

Een droom laten uitkomen is ‘just a dream’, maar in je leven gestaag met die droom bezig zijn, dat is een heel belangrijk ding.

It’s never too late to chase your dream. Hoe klein de stapjes ook. Elke dag een beetje.

En dat geef ik graag aan jullie mee.

De Gans

Dream

Mooi Leven, by De Gans vliegt ook op Facebook, gakt op Instagram en incidenteel verschijnt een quote op Pinterest. De Gans vliegt heel soms over Twitter.


Wie is De Gans?

14 thoughts on “Chase your dream

  1. Als je dromen verwezenlijkt, komen er ook weer nieuwe voor in de plaats. Lekker door blijven dromen en ermee aan de slag gaan dus. Dan blijf je groeien en ontdekken. En hopelijk genieten 🙂

  2. Je moet niks najagen, laat het over je heen komen. En als het niet komt, dan is het ook goed daar op jullie heerlijke plekje. Gewoon genieten. Warme groet X

    1. Over me heen laten komen klinkt voor mij zo passief. Dat gebeurt toch wel Maar mezelf uitdagen, binnen de grenzen die ik heb is voor mij nu ik niet meer werk, toch wel belangrijk, anders dut ik in Het is hier heerlijk. Elke dag opnieuw. Lieve groet xx

  3. Heel mooi Marije, het is inderdaad nooit te laat om je droom na te leven maar die hobbels he die je tegen komt onderweg dat is wel eens vervelend. Toch zijn hobbels ook positief zoals je schrijft , het brengt je weer terug naar de werkelijkheid wat wel en niet kan. Jij woont volgens mij op een prachtig plekje daar kan je veel dromen. Denk om jezelf, voetje bij voetje, stapje voor stapje en daar van genieten. Ik wens je nog vele dromen in jullie mooie huis en prachtige omgeving, ik zie elke keer uit naar je blog en je mooie foto,s op IG.
    Liefs Hennie‍♀️‍♀️

Gak mee en plaats hieronder je reactie,

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.