Cadans

Onlangs had ik een gesprekje over de seizoenen. Ik heb er al een en ander over geschreven, dus ik ga daar niet heel diep op in.

Het gesprek ging over rust. Winterrust. Hoe wij in de winter een stapje terug kunnen doen, en net zoals de dieren wat vroeger kunnen uitrusten.

De wereld heeft het goed geregeld, het is altijd in balans. Bij ons is het in de zomer langer licht, dan zijn we actief en fit. Kunnen we tot laat actief buiten blijven en lekker onze energie spenderen aan allerhande activiteiten. In de winter komen we tot rust, wordt het donker, worden we wat moe en sommigen van ons zelfs wat narrig.

In zuidelijker landen is het evenwicht ook, bijvoorbeeld rond de evenaar, er is geen zomer en winter, maar het is er precies 12 uur op en 12 uur af. Half activiteiten en half rust.

Ik denk zelf, ook al doe ik in het donker ook een lampje aan, dat we best wat meer naar die cadans van de aarde mogen luisteren. In de zomer doen we gewoon een stapje extra, maar in de herfst een stapje terug. Net als de natuur. Net als onze dieren. Gewoon in balans.

Misschien dat we dan allemaal wat minder oververhit zullen acteren?

Hans de Gans


Mooi Leven, by Hans de Gans heeft ook een pagina op Facebook, ik zou het heel leuk vinden als je me ook daar wilt volgen.
De Gans gakt ook op Instagram en Pinterest.

4 thoughts on “Cadans

  1. Het valt te overdenken maar er zijn mensen die nooit het gevoel hebben te moeten rusten en heerlijk doorgaan in zomer of winter.Ieder moet voelen waar men het beste op reageert

    1. Dat is waar. Toch neem je vaak, ook als je nog zo druk bent, automatisch een pauze. Pas vertelde mij iemand dat een andere activiteit ook een andere manier van je hersens gebruiken is. Dan krijgt een deel rust en een ander deel gaat door. Dan zit het meer in de afwisseling van activiteiten. Vond ik interessant. Wie weet komt daar ooit nog een logje over. Toch kies ik wel voor even korte rust straks met de Kerst 🙂 Mooie dagen en alle goeds voor het nieuwe jaar!

  2. Ik vind seizoenen heerlijk,baal er zelfs van dat het niet echt winter wil worden.Altijd in een warm land is aan mij niet besteed.

Gak mee en plaats hieronder je reactie,