Bericht uit een nieuw nest

Eindelijk…

Na bijna 3 weken weer eens een echt nieuwe post. Want die privacyverklaringen tellen natuurlijk niet mee. Vind ik.

 

Slakje op het keukenraam

Op ons nest.

Inmiddels wonen we een weekje op ons nieuwe adres en is het meeste wel geregeld. Natuurlijk moeten er nog wat spulletjes uit Mama’s huisje deze kant op, maar omdat dat huis ook nog verkocht moet worden, is het prima als daar nog het één en ander staat.

En ik? Ik voel me leeg… Zo hard werken terwijl je je helemaal niet goed voelt was niet erg handig. Maar er was ook even geen keus. Afscheid nemen van een huis waar je tien jaar lang met liefde in gewoond hebt, waar je moeder bent geworden en waar ook zo heel veel heftige dingen zijn gebeurd gaat je ook niet in de koude kleren zitten. Laat staan het intense klussen in ons nieuwe nest. En hoewel we het tekenen van de akten met een machtiging best hadden kunnen overlaten aan een ander, weet ik dat het voor mij beter is als ik echt even vol door zoiets heen ga. Echt even bewust afscheid nemen en bewust beleven wat je doet en wat er gebeurt. Dat helpt ook om af te sluiten en jezelf open te stellen voor een nieuwe periode. Dus tuften we het hele land door om zelf ons oude huisje schoon te maken om de volgende dag bij de notaris zelf de sleutels te overhandigen aan de nieuwe, lieve bewoner van ons oude stekje. En waarachtig, hoewel ik al weken krom loop van de pijn heeft het me echt goed gedaan.

 

Akelei in de zon met een klein insect op de knop…

Genieten.

Ons nieuwe nest…we zitten er en we zijn over. En we genieten van elk moment op deze prachtige plek. De rust, de ruimte, de tuin, de natuur. Alles staat in bloei en groeit. Bijtjes en vogeltjes fladderen door de tuin en ook het onkruid tiert er welig. Dat laatste blijkt een zegen te zijn voor alle fauna in de tuin. Kikkers liggen verscholen onder restanten plant van vorig jaar en zomaar een grote groeier uit de moestuin verwijderen doe ik niet, want hij zit vol slakken, die ik liever niet ergens anders wil. De natuur krijgt haar kans in onze tuin, met een klein beetje begeleiding van ons.

In deze log post ik een paar foto’s om jullie mee te laten genieten. En dan duik ik op de bank met een boek. Rust. Even terug komen naar mijzelf en energie opbouwen. Dan borrelen de schrijfsels vanzelf ook weer.

De Gans

 

Hoekje ergens in de tuin, het vlondertje grenst aan een grote vijver. Het blokhutje is oud en vervallen, maar daardoor juist heel erg sfeervol.

♥ Vergeet niet mijn Privacy Update te lezen om te weten wat je kunt verwachten als je geabonneerd bent op deze site ♥


Mooi Leven, by De Gans vliegt ook op Facebook, gakt op Instagram en incidenteel verschijnt een quote op Pinterest. De Gans vliegt heel soms over Twitter.

36 thoughts on “Bericht uit een nieuw nest

 1. O…ik wist helemaal niet dat je verhuisd was! (Ik lees niet altijd je blogs). Ik wens je veel geluk in je nieuwe huis en hoop dat je het er erg naar je zin zult hebben!

  1. Haha, ja we zijn verhuisd. Het lukt mij ook niet om bij iedereen bij te blijven hoor 😀 Nog dank je wel voor het fotoboek! Superleuk! Ik wilde je een mailtje terugsturen, maar het mailadres was niet van jou en toen bleef het erbij. Heel erg leuk om de foto’s weer terug te zien. Weet je dat de pen nog altijd meereist? Zou hem weer eens op de foto moeten zetten.

 2. Hoe kon ik deze nou missen! Kluns zomz, mail niet gezien
  Prachtig geschreven weer! Herkenbaar; tòch doorgaan al kan het eigenlijk niet (tip: niet te vaak doen, dat doe ik al ) en dat er dóór gaan, afscheid van de oude stek van a tot z beleven. Volgens mij is dat de beste manier, voor mij iig wel. Er door en dan kun je verder, er “omheen” betekent vaak “krigst noawaark van”, kun je er later mee aan de slag, als t heulemaal niet gelegen komt.

  Ik wens jou en jouw mannen heel veel geluk in jullie nieuwe nest ❤
  Dikke KNUF

  1. Geeft toch niet. Ik zie ook niet alles meer voorbijkomen. Stel je voor…. dan zouden we geen tijd meer hebben om van dit lekkere zonnetje te genieten! Er dóór gaan is altijd mijn idee geweest. Dat werkt toch emotioneel gezien het beste. Dat noawaark liever niet 😉 Heel veel liefs xxx <3

 3. Nou, dat nieuwe nest klinkt als een plekje wat al heel snel net zo comfortabel zal gaan voelen als een oude jas. Wat fijn, want een eigen veilig plekje is o zo belangrijk.
  Ga er van genieten, en ik heb zo’n vermoeden dat er heel veel inspiratie gehaald kan gaan worden uit de rust en schoonheid voor veel mooie nieuwe blogs 🙂

 4. Heerlijk toch…. geniet ervan, het is jullie zo ontzettend gegund.
  Die ongemakken verdwijnen wel weer… je weet immers dat je ze niet voor niets kreeg..

  xxx

 5. Gefeliciteerd met jullie nieuwe nestje.
  Het ziet er erg lieflijk en gezellig uit.
  Een heerlijke plek om tot rust te komen lijkt mij.
  Geniet er samen van.

 6. Wat een bijzondere sfeervolle foto. De romantiek ten top.
  De verhuizing en alles was een aderlating maar jullie hebben het geklaard proost
  Wij hebben ook akelei in de tuin. ‘Onkruid’ zegt m’n buurman. Tsssk. Dat maak ik toevallig zelf wel uit (-:
  Rust goed uit! Veel liefs ♥

  1. Het is hier heel erg sfeervol. Het was inderdaad een aderlating, maar nu wel tijd en zeker de rust om te herstellen. Akelei onkruid? Bijzonder… 😉 Veel liefs xx

 7. Wat een sfeervolle foto. Fijn dat je er zo van genieten kunt.
  Fijne middag nog op je bank!
  Hartelijke groet

 8. Het leeg gevoel dat je hebt of gehad hebt zal je snel kunnen vullen door de rust die je mag kennen in het nieuw verblijf.

  Aum Shanthi

  1. Dat denk ik ook. Het zijn ook maar kleine momenten. Intussen herneemt het leven ook weer zijn gewone gangetje, dus dat geeft weer de nodige reuring. En dat is ook fijn.

 9. oh lieve Marije, ik ga iets posten voor je, letterlijk!
  geniet van je nieuwe tijd, en ik ben bij je in gedachten. geniet jij maar even en geef je tijd om te helen…
  liefs vanachter het oude vertrouwde plaatsje, achter mijn pc op mijn schrijfstoel !

Gak mee en plaats hieronder je reactie,

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.