Auto van de weg gereden…

‘Auto van de weg gereden,
bestuurder later overleden’

Klein berichtje in de krant.

Gezien, gelezen, vast door velen.
De wereld draait
als elke dag.
De zon komt op
en gaat weer onder.

Maar voor de mensen
achter deze boodschap,
staat het leven even stil.
Zij kregen dit bericht al eerder.
Het is hun zoon, hun broer, hun vriend.
Hun steun en toeverlaat.

Voor hen gaat er
een leven dicht.
Zij houden van de man
uit dit bericht.

De Gans

 

gereden

Mooi Leven, by De Gans gakt dagelijks op Instagram, vliegt soms over Facebook, en incidenteel verschijnt een quote op Pinterest. De Gans lanceert heel soms een berichtje op Twitter.


Wie is De Gans?

19 thoughts on “Auto van de weg gereden…

 1. sommige berichten zijn koud kaal en leeg …. slechts enkele woorden waarvan de inhoud velen ontgaat… dat is nog wel het meest trieste achter veel van deze zo verdrietige berichten

  XXX

 2. Wat een pakkende tekst zeg! Moet gelijk aan Wendy Hoogendijk denken die over de aanrijding en overlijden van haar vader een CD en theatervoorstelling heeft gemaakt……..

 3. Bij elk klein berichtje besef ik heel even dat de wereld stil staat voor de betrokkenen, en voor ons gewoon verder draait.
  Jij vindt de moed om het mooi te verwoorden. Prachtig!

 4. Wat knap hoe je zo’n inhoudelijk goed gedicht ook nog eens mooi weet te rijmen!
  Dit vind ik altijd zo gek aan het nieuws, er komen zoveel ongelooflijk trieste dingen voorbij. Voor de betrokkenen staat het leven stil, de rest gaat gewoon door.. Ik ben dan ook niet zo’n fan van het lezen of kijken van het nieuws, ik lees en kijk bewust heel weinig.

  1. Ik ook. Er zijn dagen dat ik me er bewust echt van afsluit. Het is zo veel kommer en kwel en het raakt me toch altijd weer. Maar dit berichtje voelde ik echt even.

 5. Ja Marije, zo is het leven, we staan er niet bij stil . We lezen het en gaan door, dat is het leven. Ik had dat met het plotselinge overlijden van mijn vader, ik had het leven even stil willen zetten, iedereen ging door en ik had zo,n verdriet, ik vond dat heel moeilijk. Ik moet regelmatig aan dat liedje denken” in de mallemolen van het leven” ken jij het, zoek het maar eens op, van Heddy Lester. Fijne dag en toch doorgaan liefs Hennie

  1. Voor mij staat de tijd dan even stil. Een soort impasse waar je tussen het moment van overlijden en het afscheid in blijft. Als dat voorbij is dan merk je dat de wereld gewoon door heeft gedraaid. Ik ken het liedje. Zo gaat het vaak… Liefs en fijne avond x

Gak mee en plaats hieronder je reactie,

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.