Als ik in mijn tuintje zit …

Als ik in mijn tuintje zit
tussen bloemetjes
en bijtjes …
Dan vraag ik mij telkens af
of er in die bloemen
een voorraadje genoeg zit.
Of dat die fijne nectar
ooit een keertje op is …

Ik spuit nooit in mijn tuintje,
geen gif of anderszins.
Ons tuintje is natuur
waar het om te leven is ….

Vogeltjes en bijtjes
en zelfs ook het ongedierte
dat vanzelf gegeten wordt …

Onkruid om in te schuilen,
een oude boom
om in te wonen
een bloem om te genieten
en energie weer op te laden.

Mijn tuintje is natuur…

De Gans

Een kleine kritische noot tegen gif en gruwel …

tuintje
Bijtje in de tuin

Mooi Leven, by De Gans vliegt ook op Facebook, gakt op Instagram en incidenteel verschijnt een quote op Pinterest. De Gans vliegt heel soms over Twitter.

 

 

22 thoughts on “Als ik in mijn tuintje zit …

  1. Dat is het beste alternatief. Sinds een paar jaar kijk ik ook naar het evenwicht in mijn tuin. Zo ontdekte ik onkruid vol slakken in de moestuin. Heb daar een hoek van laten staan en dat scheelt weer een hoop geknabbel aan planten die ik zelf graag eet. En ik heb gemerkt dat met een heel harde frisse waterstraal rozen luisvrij spuiten net zo goed werkt als Ecostyle. Alleen een stuk goedkoper

     1. Als je snel bent zijn ze alleen maar wat dronken hahahahaha en kan je nog genieten van ze op een andere manier 😉

      Aum Shanthi

 1. Ik ben zo blij dat ik weer hommels en bijen zie in de tuin. Het heeft zo lang geduurd voordat ik ze zag. Maakte best ongerust. Al die troep die mensen maar spuiten. Veel dode pimpelmezen omdat die de vergiftigde buxusmot eten. Bij ons is de tuin een georganiseerde bende (-: Daar voelen we ons het beste bij. Mooi hè, die vingerhoedjes? Al er een bij in zit hoor ‘m zoemen en snoepen.

 2. hier is onze zoon, onze tuin verzorger, ook geen gif hier in de tuin, en bijna alles mag blijven als het binnen te perken blijft, te veel is iets te veel, netels vooral, die trekken we uit, met de hand, en dat is ook plezant.
  we hebben hier dit jaar gewoon zomaar aardappels en hopelijk ook die lekkere pompoen die ik vorig jaar al zaaide, en toen niet uitkwam…
  neen wij hebben de buxussen hier ook weg gedaan, geen gif, en ja soms ook een soort recept zoals bij Matroos, alvast bedankt voor je nieuw recept Matroos!

  1. Oh die trek ik er ook met de hand uit, ik vind dat geprik wel prettig en heb er eigenlijk geen last van. Gewoon aardappels? Ineens? Dat is bijzonder. Ergens eentje laten vallen misschien? Wij zijn een deel van de buxussen aan het uitsteken. We willen ze niet weggeven omdat er mot in zit, maar de planten hebben er weinig van te lijden hier. Een paar leggen het loodje, maar de meesten groeien wel door. Mooie dag lieve Esther xxx

 3. Ook hier geen gif in de tuin. Ik gebruik wel soms azijn gemengd met zout water en detergent als het te erg wordt met wildgroeiende grassen tussen de houtsnippers op het pad. Maar verder mag de natuur hier nog natuur zijn. Vooral van onze scheefgegroeide bomen ben ik erg gecharmeerd. Hier mogen bomen nog oud worden. En het onkruid wordt hier niet gediscrimineerd. Onkruid kan zo mooi zijn. En wie ben ik om te zeggen tegen een kruid dat het onkruid is? Ja, ik vind dat pure discriminatie.
  Blij dat je ook van dergelijke tuinen houdt. Ik vind aangelegde, strakke tuinen vaak zo lelijk en nietszeggend. Dat kun je toch geen tuin noemen? Dat is toch geen natuur? Dat is zo artificieel.
  Geniet verder in je heerlijke tuin!

  1. Van het azijn ben ik ook afgestapt nadat ik hoorde dat het juist de bijen treft. Daar schrok ik van want ik wist het niet. Nu loop ik met dampende kannen kokend water naar alleen dat kruidje wat ik echt niet wil. Die bomen…ja dat kan ik me zo voorstellen! Pas trok ik wat onkruid weg en toen kreeg ik te maken met een ontzette kikker wiens schuilplaats ik vernielde. Ben toen maar gestopt … We blijven genieten hè. Liefs x

Gak mee en plaats hieronder je reactie,

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.