Alles klopt

“Het is niet alleen je hart dat klopt”

~Hans de Gans~

Een quote die ik eigenlijk in een reactie van even geleden postte. In je leven klopt niet alleen je hart. De wereld om je heen klopt ook. Soms lopen zaken echter heel anders dan je zou willen. Ik heb ervaren dat je niet altijd een keuze hebt. Je hebt echter wel altijd de keuze of je meegaat in je leven en daar echt iets van maakt, of dat je tegen bepaalde onontkoombaarheden gaat vechten.

Dat laatste, daar zijn velen van ons namelijk erg goed in, ikzelf niet uitgezonderd. Maar sommige dingen kun je niet veranderen. Je kunt niet veranderen dat het regent, heel hard stormt of erger, dat er mensen uit je leven verdwijnen. Weggerukt door de dood, of omdat hun leven een wending neemt die simpelweg niet past bij het jouwe.

Maar uiteindelijk, als je terugkijkt, dan zie je dat alles klopt. ‘What if’ is ook zinloos om te denken, want alles wat je met dergelijke gedachten benadert is niet de realiteit. Het klopt, je leven klopt, de wereld klopt en het universum waarin wij ons allemaal bewegen klopt ook. Samen met je hart.

Zoals ik zo vaak aangegeven heb, probeer eens met je leven mee te leven. Probeer te accepteren, ja, zelfs omarmen wat er op je pad komt. Zie moeilijkheden als kansen, leer van je fouten en laat je verdriet jouw levenswijsheid rijpen.

Dan klopt alles.

Liefs van Hans de Gans

heart-reef-1649218_640


Mooi Leven, by Hans de Gans heeft een pagina op Facebook, gezellig als je me ook daar wilt volgen.
De Gans gakt ook op Instagram en Pinterest.

7 thoughts on “Alles klopt

  1. Mee eens. Ik ben er van overtuigd dat dingen je overkomen met een reden. En dat maakt het makkelijker dingen te accepteren of een plekje te geven.

  2. Het staat zo vast als een boom, je moet met je stroom mee. Tegen de stroom in kayakken heeft geen enkele zin. Maar ja het is voor velen blijkbaar zo moeilijk om te veranderen. En met de stroom mee zwemmen is zo heerlijk. Weer heeel mooi beschreven. Vriendelijke groetjes en fijne dag. 😀

    1. Dank je wel. Ik ben er nog niet over uitgeschreven merk ik. Ik kom zoveel mensen tegen die proberen tegen de stroom in te zwemmen. Het levert zoveel meer op om mee te gaan in je eigen leven… Liefs en mooie dag 🙂

Gak mee en plaats hieronder je reactie,

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.