Ach lieve duif

Ach lieve duif

Jij bent zo mooi,
met je paarlen vederpracht.
Je koerde op het dak,
en vloog soms langs mijn oren.
Totdat je vandaag bedacht,
dat je graag naar binnen wou.
Een bons, het raam was dicht,
Je stortte op de stenen neer.
Een angstig oogje keek mij aan,
je vleugel leek gebroken.
Nu lig je hier onder een doos,
zodat je weer wat rustig wordt.
Ik kan zo weinig voor jou doen,
dus heb ik maar om hulp gevraagd.
Ze komen je straks halen,
ik hoop zo dat je beter wordt.
Zodat je straks weer,
met je paarlen pracht,
heel vrolijk langs mijn oren vliegt,
en gaat koeren op mijn dak.

Dag lieve duif…

Beterschap van De Gans

Duif
© Marije, De Gans

 


Update: de duif was zo gewond dat hij het niet gaat redden. Er zat al een oudere, geïnfecteerde wond in de borst die maakte dat hij daarom waarschijnlijk tegen het raam is gevlogen. Hij is meegenomen door de dierenambulance en begint straks aan zijn laatste vlucht.

Rust zacht, lieve duif…

Picture found on Pixabay

5 thoughts on “Ach lieve duif

  1. Ik heb het hier in de winter ooit ook eens meegemaakt en sindsdien kleven er figuren op mijn ramen en is het niet meer gebeurd

    1. Zulke figuren hebben wij ook, maar achteraf bleek de duif zo ziek dat hij ze vermoedelijk niet had gezien. Zo zielig. Hij was prachtig.

    1. Hij is op dit moment nog in mijn onbekwame, maar wel liefdevolle handen. Ik ga steeds even kijken, maar probeer hem vooral niet bang te laten zijn. Telkens als ik een auto hoor ren ik naar het raam….

Gak mee en plaats hieronder je reactie,