Aanvoelen

Gevoelig, maar niet helderziend

Als je heel bewust bent, veel van buiten opmerkt en dat goed kunt plaatsen dan voel je vaak heel veel aan. Naar mijn beleving bestaat in deze context ‘helderziendheid’ niet, omdat we het allemaal kunnen. Net als bij verschillen in muzikaal of sportief talent kan de ene persoon het wel beter dan de andere. Mijn ervaring in het leven is dat je continu tekenen hebt en krijgt.

Je kunt ze zien, of voelen. Ervaren en interpreteren. Als je er voor openstaat zijn het er ontzettend veel. Soms kloppen ze niet, maar dat hele zuivere voelen, dat is onmiskenbaar. ‘Onderbuikgevoel’ is iets wat we allemaal wel kennen, en wat voor velen helpt bij het nemen van beslissingen.

Soms is het bizar

Ik vind het, persoonlijk, soms ook eng. Vroeger zag ik heel erg veel en vertelde ik bijvoorbeeld over een nieuwsbericht wat ik op de radio meende te hebben gehoord, volledig onwetend van het feit dat het nieuwsbericht nog niet was gedeeld….dat de gebeurtenis in kwestie zelfs nog niet had plaatsgevonden maar dat ik een vooruitblik had gehad. Heel bizarre reacties krijg je op zo’n moment.

Soms wist ik wat er gebeuren zou, had ik gedroomd van iets en begreep ik wat het was en wat er gebeurde zodra de situatie zich voordeed.

Een tijdlang heb ik echter zo radicaal tegen mijn ‘ik’ in moeten leven, door omstandigheden gedwongen na de geboorte van onze mooie zoon, dat ik niet meer voelde. Ik voelde mijn omgeving niet meer, ik voelde anderen niet meer zo goed, ik voelde mijzelf niet meer. Heel eng was het. Maar nu ik meer rust heb komt het stukje bij beetje  weer terug en daar ben ik blij om.

Ik zal er weer goed naar luisteren. De mooie tekenen ontvangen en voorbereid zijn op dat wat komen gaat. En het accepteren.

Ik hoop dat meer en meer mensen zich realiseren hoe fijn dat voorvoelen is. Hoe fijn het is dat je naar je intuïtie luisteren mag. Hoe fijn het is dat je je gevoel volgt, je hart laat spreken. Niet alleen leef je daar zelf prettiger door, maar je maakt de wereld ook zo’n heel stuk fijner.

De Gans

be-1362340_640
Bron foto’s: Pixabay

Mooi Leven, by De Gans vliegt ook op Facebook, gakt op Instagram en incidenteel verschijnt een quote op Pinterest. De Gans vliegt heel soms over Twitter.

11 thoughts on “Aanvoelen

 1. Zo waar. En het begint bij jezelf. Luisteren, voelen, kijken. Pas voor en naar de ander, wanneer deze hulp vraagt. Herkenbaar. In 1987 vroeg ik aan mijn moeder wat me moesten doen als mijn vader zou overlijden, als ook oma (zijn moeder en onze buurvrouw) in het ziekenhuis lag.
  Paps overleed terwijl oma in het ziekenhuis lag. Oo de dag van zijn uitvaart moest oma naar een verpleeghuis. We hebben dat een dag kunnen rekken.
  Sindsdien is het gevoel op slot gegaan en pas dit jaar voorzichtig weer ontloken.
  Dank voor deze post Marije, ik lees je bijzonder graag.

  1. Dank je wel Odette! Volgens mij hebben we erg veel raakvlakken. Het is ook een cadeautje om jou te volgen. Mooie dag!

 2. Het is een mooie gave, die niet iedereen in staat is verder te ontwikkelen en ik denk dat dat ook om een reden is. Er hoort mijn inziens ook een behoorlijke verantwoordelijkheid bij en een van de belangrijkste regels…het anderen niet opdringen.
  Heel blij voor je, dat het weer terug komt, want het is niet alleen een mooie, maar ook een magische gave 😉
  XxX

 3. Ik ben vaak in de verwarring geweest, dat ik dingen voelde, maar als ik ze uitsprak de mensen bij hoog en bij laag ontkenden. Wat me heel onzeker maakte. Nu snap ik dat sommige mensen gewoon niet onder ogen durfden zien wat ik hen voor de voeten wierp. Ik doe dat dus niet meer en leef volgens de wijsheid: help alleen de mensen die het je vragen.

 4. Intuïtie .. een bijzonder iets! Ikzelf heb het nogal eens verloochend, omdat ik bang was dat het misvormd was door vervelende gebeurtenissen. Maar nu koester ik het weer.. Zo belangrijk!

 5. Goh….. dit had ik geschreven kunnen hebben…… en net als jij ben ik ook weer op weg terug, weer voelen en de volgende stap, weer leren erop te durven vertrouwen….

  (verbaasde stilte hier bij mij…door de herkenbaarheid van dit, zo snel val ik al niet stil dus ja… ehh… )

Gak mee en plaats hieronder je reactie,

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.