Aarde

Ik post vanmorgen nog een kort filmpje wat ik zojuist op Facebook langs zag komen. Het is zo eenvoudig, zo mooi en zo intens en ik vind dat ik het hier echt even met jullie moet delen.

Je ziet de Aarde bewegen en ademen. Je ziet haar schoonheid en puurheid. Maar wat je niet ziet, is de ellende die wij mensen elkaar aandoen op die mooie planeet. De bedreiging die mensen voelen vanwege hun soortgenoten, waardoor ze hun thuis moeten ontvluchten. Waardoor overheden menen gewapende troepen te moeten uitzenden en anderen vol onbegrip in verzet komen. Waardoor gezinnen uiteengerukt worden en kinderen eenzaam achterblijven. Je ziet niet de tranen en je hoort niet het verdriet.
Je ziet niet de ellende die wij mensen de aarde aandoen. Het spuiten met gif, het kappen van bomen, het volstorten van het zachte groen met grijs en hard beton. Je hoort ons niet klagen over de hitte, of over de regen, je voelt niet de tranen van boeren over verdroogd of verdronken gewas.

Ik weet dat de aarde zich wel weer herstellen zal. Er is immers altijd evenwicht. Maar we kunnen er zo veel beter voor zorgen, we kunnen er zo veel liever voor zijn.

Je ziet de Aarde. Je ziet het leven. Je ziet hoe mooi het is. Ik hoop dat wij, met elkaar, zullen inzien dat we dat leven, op aarde, met elkaar, met de aarde, wel wat meer mogen koesteren. Dat grootsheid en bezit niet van belang zijn en ook niet wie wat wint.
Maar dat liefde, leven en laten leven, in balans met en op onze aarde de ware basis van ons bestaan vormen.

Liefs en mooie week van Hans de Gans ♥

Als je het filmpje niet kunt zien, klik dan hier om het te proberen.


Picture by Mediengestalter, found on Pixabay.

Filmpje afkomstig van de Facebookpagina van Stand Earth.

Mooi Leven, by Hans de Gans heeft ook een pagina op Facebook, ik zou het heel leuk vinden als je me ook daar wilt volgen.
De quotes van de Gans kun je vinden op Instagram en Pinterest.

4 thoughts on “Aarde

  1. Prachtig filmpje! En ik blijf goede hoop hebben dat ‘we’ tijdig inzien dat we beter voor onze aarde moeten zorgen dan ‘we’ nu doen…

  2. Prachtig.
    Zo ontzettend jammer ,dat er mensen zijn ,die zich niet bewust zijn van al die schoonheid

    1. Dank je wel. Gelukkig is er een heel positieve zijde aan social media, zodat we dat bewustzijn toch wat meer kunnen creëren. Lieve groet!

Gak mee en plaats hieronder je reactie,

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.