2018, een heel nieuw jaar

Een heel nieuw jaar.

Gisteren schreef ik mijn persoonlijke terugblik naar 2017. Dit keer wil ik mijn aandacht echt op jullie richten. Want wat zijn er veel mooie dingen gebeurd de afgelopen 12 maanden!
De blog is gegroeid, en ook op social media vliegt De Gans nog altijd door. Op Instagram, waar ik de meeste foto’s deel, is het aantal volgers inmiddels tot boven de 1000 gegroeid. Ik ben daar trots op, maar dat alles kan niet zonder inspiratie. Die inspiratie krijg ik in de natuur, in mijn ontmoetingen en gesprekken met anderen, door te fotograferen, of door het volgen van een cursus. Maar, het allerbelangrijkste is dat ik mijn inspiratie krijg van jullie! 

Elke blog heeft lezers nodig.

Al is het er maar eentje. Ik heb er een heleboel meer, en wát voor lezers! Mensen die elkaar steunen, die zich hier weer treffen op de blog. Mensen die via social media hier terechtkomen en mensen die op andere wijze ineens hier verschijnen. Warme mensen, met warm medeleven voor elkaar en vol van positiviteit.

Jullie blogs, jullie elfjes, jullie foto’s, gedichten, persoonlijke schrijfsels en zelfs een blog van Esther, gewijd aan de verkoop van ons huis. Esther, die ik hierbij vraag om ook eens echt aan zichzelf te denken, aan de signalen die haar lichaam haar geeft. Dat even terzijde…

Op de blog was elk moment een cadeautje. Alle reacties en alle schrijfsels van anderen die ik mocht lezen. Het kon niet op dit jaar. En wat ben ik dankbaar!

Jullie zijn geweldig.

Jullie reacties, kritische noten en mooie foto’s (ik ga daar zeker nog wat mee doen in de Winterwereld editie!), alles is een boost voor mijn vlucht. Ik vind het fantastisch om zoveel verschillende mensen te leren kennen, die echter allemaal één ding gemeen hebben: iedereen waarvan ik heb gemerkt dat hij of zij oprecht betrokken is bij mijn blog en die mij daar of op social media volgt, heeft het eerlijk het beste met een ander voor. En dat vind ik zo’n groot goed.

Melody regelde in mei een Blogmeeting. Daar heb ik een aantal van jullie persoonlijk ontmoet. We hebben wat gedronken, gewandeld en elkaar gesproken. Dat was hartverwarmend. Ik hoop dat er komend jaar op één of andere manier weer zo’n gelegenheid komt. Het is geweldig om elkaar te kunnen aankijken en te spreken, om samen iets te doen. Als je daarna weer contact hebt met elkaar, via de blog, dan geeft dat nog zo’n extra dimensie.

jaar
Mijn inspiratie: vooral jullie!

Wat gaat 2018 geven?

Na het afgelopen jaar, wat persoonlijk voor ons thuis dus echt behoorlijk moeilijk is geweest, vind ik het te oppervlakkig om iedereen heel opgewekt ‘een gelukkig en gezond 2018 toe te wensen‘. Zo oppervlakkig ben ik niet en het voelt niet goed. Maar ik wens het uiteraard wel iedereen toe. Al weet ik dat zo’n hoge verwachting vaak alleen maar teleurstellingen met zich mee gaat brengen.

2018 komt er nu rap aan en 2017 mogen we nu uiteindelijk af gaan sluiten. Ik hoop dat iedereen mooie lessen meeneemt uit het afgelopen jaar en er moed uit put voor het jaar wat gaat komen. En ik hoop dat iedereen die hier komt lezen zichzelf oprecht openstelt voor wat er op zijn of haar pad gaat komen. Ik hoop dat we met elkaar kunnen delen, meeleven en groeien. Het leven bestaat uit ups and downs, elk jaar opnieuw. Ook 2018 zal weer allerlei uitdagingen voor ons in petto hebben. Ik wens jullie allemaal de wijsheid, de innerlijke kracht en positiviteit toe om alles wat op jullie pad komt te omarmen en te beleven. Om te groeien van alles wat komt en om een les te leren uit dat wat moeilijk is.

Maar boven alles wens ik jullie liefde toe.

Ik hef het glas op jullie.

Dank jullie wel en samen met jullie kijken we uit naar een nieuw jaar!

De Gans

 

jaar
Kerstversiering op de Fraeylemaborg in Slochteren. Donkere dagen met een zee van lichtpuntjes.

Niets meer missen van De Gans? Schrijf je dan in bij ‘Vlieg mee’ op dit blog en like mijn pagina’s op Instagram en Facebook. Zo geniet je optimaal van alle schrijfsels en belevenissen van De Gans.

De Gans gakt incidenteel op Pinterest en vliegt heel soms over Twitter.

 

 

29 Replies to “2018, een heel nieuw jaar”

 1. Tommy schreef:

  Verwondering voor de kleine dingen, voor kleine gelukjes, dat mag er dit jaar in overvloed zijn.

 2. Melody schreef:

  WE gaan maar voor de taal van onze ♥♥.. dan komt de rest ook goed want dat geeft hoop,, kracht en moed, vind je ook niet.

  xxx♥♥♥
  Vlieg met Melody mee naar… Di-MaMy Profile

 3. Eveline schreef:

  De beste wensen voor het nieuwe jaar.

 4. Mirjam schreef:

  Een mooie jaarafsluiting!
  We weten niet wat het nieuwe jaar ons zal brengen maar we kunnen het oude wel positief afsluiten. Laten we er met elkaar een lief en schrijfrijk jaar van maken ♥
  Vlieg met Mirjam mee naar… Tussen kerst en oliebolMy Profile

 5. Elisabeth schreef:

  Wat mooi verwoord weer Marije . Ik blog inmiddels ruim 10 jaar en heb diverse blogs opgeheven om een aantal redenen en dat laat ik maar voor wat het is .Maar toch kan ik ook niet zonder bloggen ,ik heb niet heel veel volgers meer maar ben heel blij met degenen die trouw gebleven zijn .Ik ben blij dat ik jouw blog gevonden heb en lees en kijk graag bij je .Wat het nieuwe jaar gaat brengen blijft een vraag en dat geeft ook niet ,wel is het belangrijk om te leren van dingen die minder goed gegaan zijn in 2017 want zo kunnen we kijken of we dingen anders kunnen doen .Nogmaals een fijne jaarwisseling en een heel mooi 2018
  Liefs Elisabeth

  • Marije schreef:

   Dankjewel Elisabeth. Ik probeer vaak door te klikken naar de blog die aan je naam gekoppeld is, maar dan kom ik op een lege blog uit… Ik ben erg benieuwd wat je schrijft.
   Soms ben ik bang te negatief over te komen. Probeer altijd alles van de positieve kant te benaderen, maar er zijn zoveel mensen die het moeilijk hebben dat ik niet zomaar ‘de beste wensen’ de lucht in wil slingeren. Maar 2018 wordt hoe dan ook een jaar waarin we weer een mooie dot levenservaring mee kunnen nemen. Dank je wel voor je lieve woorden. Ik wens je het allerbeste toe voor 2018. Liefs, Marije x

   • Elisabeth schreef:

    Ik vind zeker niet dat je negatief overkomt . Blijf gewoon op je eigen manier schrijven daar gaat het om . Juist door de negatieve reacties op mijn blog ben ik een paar keer gestopt ,ook nu ben ik best voorzichtig in wat ik deel en daarom is mijn WP prive nu omdat ik daar heel open en eerlijk schrijf wat er gebeurd in mijn leven en dat is niet altijd erg leuk helaas Dit is de link naar mijn Blogger ,ik geloof dat ik hem al eerder heb gegeven maar dat maakt niet uit .
    Lieve groetjes Elisabeth

    https://eenblogvoormij.blogspot.nl/

    • Marije schreef:

     Ik weet al wat het is, ik was een tijd mijn password vergeten en kon alleen daar kijken waar ik niet apart voor hoefde in te loggen om te volgen. Ik ben een warhoofd. Het is nu wel gelukt
     De mythe van tegenwoordig is dat iedereen vooral heel leuk moet leven. Dat is gewoon niet zo, dat lukt niet. Je moet er wat van maken, maar elk krijgt zijn sores…
     Heel veel liefs xxx

 6. Trees schreef:

  Als lezer zul je me niet kwijtraken, ik lees niet alles maar kom regelmatig langs!
  Eerlijk, soms schrik ik terug van de grote lappen tekst, want wat kun jij schrijven zeg.
  Maar als het onderwerp me aanstaat, lees ik alles!
  Positief het nieuwe jaar ingaan, met nieuwe plannen en idealen die jullie graag waar willen maken, is geweldig. En ik gun je alles waar je op hoopt!
  Liefs..
  Vlieg met Trees mee naar… Zwijmelen op Zaterdag – 268My Profile

  • Marije schreef:

   Hahaha ja die lappen. Ik probeer kortere stukken te posten van maximaal 700 woorden, maar gisteren ging het weer helemaal mis
   Op naar kort en krachtig in 2018
   Dank je wel voor alles van het afgelopen jaar. Liefs en heel mooie jaarwisseling xxx

 7. Rebbeltje schreef:

  Wat zit er in het glas…
  Laat vanavond de kurken maar knallen en op naar een nieuw jaar…groetjes
  Vlieg met Rebbeltje mee naar… Jaarwisseling…My Profile

 8. Jeanne schreef:

  Het afgelopen jaar ben ik met regelmaat je stukjes gaan lezen. Wat kan jij de dingen mooi en goed verwoorden! Ik geniet en leer ervan! Ik wens je naast alle beste wensen veel inspiratie voor je blog! Fijne jaarwisseling!
  Vlieg met Jeanne mee naar… Vakantie-terugblikMy Profile

 9. Mies Huibers schreef:

  Dank je voor deze mooie jaarafsluiting. Ik zal je ook in 2018 weer met veel plezier lezen.

 10. Vanessa schreef:

  Heel Mooie Wensen van jou! Ik aanvaard in dank! Het is ook met perioden dat ik kom meelezen en reageren op je blog. Ook in 2018 blijf ik je volgen en jouw wijsheid die je zo gul met ons deelt opppikken! Veel liefs en een dikke knuffel van me!

  • Marije schreef:

   Wat lief! Dankjewel Ik heb afgelopen jaar opgegeven om iedereen bij te houden, maar probeer wel zo veel mogelijk mee te lezen. Wens je een mooie jaarwisseling toe en dikke knuffel terug!

 11. Edward McDunn schreef:

  Het is misschien maar goed dat we niet weten wat 2018 ons zal brengen Marije, in dat boek kan je niet even stiekem op de laatste bladzijde kijken, hoe het afloopt.
  Ik hoop dat het voor jou een bestseller zal worden.
  Vlieg met Edward McDunn mee naar… JaarwisselingMy Profile

 12. Matroos Beek schreef:

  Ja, die blogmeeting vond ik ook zo fijn… hopelijk nog zo’n meeting dit jaar! Ik wil er gerust een eind voor reizen… of we doen het hier in Breskens…
  Die kerstboom is enig!
  Je foto ondeugend. Je staat er heel goed op.
  Lieve groet ❤️
  Vlieg met Matroos Beek mee naar… KristinaMy Profile

  • Marije schreef:

   Die boom stond in de Fraelemaborg hier niet ver vandaan. Ik vond het ook zo mooi gedaan. Selfies blijft mijn ding niet. Ik hoop ook dat er weer een kans komt om elkaar te ontmoeten (hopelijk wel als al onze huizenswaps een beetje achter de rug zijn 😉 ).
   Heel liefdevol en mooi nieuwjaar wens ik jou. Lieve groet xx

 13. Ik wens je alle goeds voor het nieuwe jaar Marije!

 14. Stien schreef:

  Dag Marije, Ik dank je voor je blogs en wens jou ook alle goeds in het nieuwe jaar. Positieve verwachtingen zijn nooit te hoog gegrepen toch?
  Vlieg met Stien mee naar… Terug- en vooruitkijkenMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Marije De Gans

NU GEOPEND: EXPOSITIE WINTERWERKEN

Mooi Leven in je mailbox?

Voer je mailadres in en vlieg mee:

Zoek een artikel of onderwerp

Alle schrijverijen van De Gans

Privacy bij De Gans

Gevoelens van een ander

Translate this site

%d bloggers liken dit: