Niets voor niets

Niets is voor niets. Alles is in balans. Het leven, de aarde, de ruimte…

Want wat sterft dat voedt leven. Kijk maar eens goed naar een dode boom. Op het eerste gezicht is hij dood. En dood is dood. Maar als je beter kijkt, zie je dat juist dat dode hout vol van leven is. Miertjes, torretjes, spinnetjes, mossen, paddenstoelen… Juist die dode boom is vol van leven en voedt weer alles wat bovenop hem kruipt en groeit.

Het is misschien een schrale troost. Misschien vinden sommigen deze gedachte ronduit beangstigend. Maar alles wat in het leven gebeurt heeft een reden, een betekenis. Ook al is het moeilijk, ook al is het naar. Achteraf kijk je terug en zie je het pad wat je hebt afgelegd. Sommige dingen begrijp je nog steeds niet, maar heel veel dingen wel. Ook lelijke gebeurtenissen brengen weer iets goeds.
Niets is echt voor niets.

Hans de Gans

Met dank aan lieve Franca voor de inspiratie ♥

mushrooms-1626673_640


Mooi Leven, by Hans de Gans heeft een pagina op Facebook, gezellig als je me ook daar wilt volgen.
De Gans gakt ook op Instagram en Pinterest.

8 thoughts on “Niets voor niets

  1. Ik ben het helemaal met je eens. De meeste mensen leven aan een snelheid waardoor ze geen momenten meer hebben om eens stil te staan bij dit alles. Ook leven mensen in de waan dat ze los staan van wat hen omringt. Ze snappen niet dat ze, zoals de boom, hun omgeving beïnvloeden, ten goede of ten slechte…

    1. Waarom weet ik niet, maar mensen hebben de neiging om veel natuurlijke processen te verfoeien. Van ouder worden over kringlopen respecteren over je verplaatsen, bewegen, samenwerken, tot wat er op je bord ligt. Heel vreemd. En als je niet meer met dat plastic cirkus wenst mee te doen en je eigen manier vindt, kijken ze je met de nek aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *