Sinterklaas en zijn Pieten

Sinterklaas is de laatste hand aan het leggen aan zijn boot. Een fris verfje, het ruim goed schoongemaakt en voldoende prachtig pakpapier. Hij bekijkt in zijn boek de planning voor de komende maanden, zodat het weer een fijne tijd zal worden met oprechte aandacht en liefde voor elkaar.

In, en zelfs buiten ons land laait inmiddels de discussie weer op of de Goedheiligman nog wel knechten mag hebben en zo ja, welke kleur, kleding of haarstijl die knechten dan wel of niet mogen, of moeten hebben.
Ik heb voor mijzelf besloten mij niet meer te mengen in die discussie. Ik hoop dat meer mensen dat gaan doen. Want wat is de waarde van een discussie die niet meer gevoerd wordt?

Daarom ga ik alles wat de komende maanden op het vlak van het uiterlijk van Sint en Piet, of de invulling van dit feest, op mijn netvlies of in mijn oren komt, volledig negeren.
De enorme hoeveelheid energie die ik daarmee bespaar, ga ik gebruiken om voor mijn gezin een heel gezellig sinterklaasfeest te vieren.
Want daar gaat het immers om.
Ik wens iedereen veel voorpret en een heel mooi sinterklaasfeest toe.

Heel veel liefs van Hans de Gans ♥

saint-nicholas-1067013_640


Eerder deze week gepost op mijn persoonlijke Facebookpagina.

Mooi Leven, by Hans de Gans heeft ook een pagina op Facebook, ik zou het heel leuk vinden als je me ook daar wilt volgen.
De Gans gakt ook op Instagram en Pinterest.

4 thoughts on “Sinterklaas en zijn Pieten

 1. Ik weiger over dat onderwerp om enige vorm van discussie aan te gaan, met wie dan ook! Volledig van de pot gerukt, diegene die daar een paar jaar geleden gedacht heeft zijn energie te moeten insteken
  Triestig dat een mooi gegeven zulke politieke nonsens teweeg gebracht heeft!
  Wij gaan ook genieten, zeker nu we terug een kleintje in de familie hebben!
  Liefs!
  Vlieg met Mrs Brubeck mee naar… Knowing me: vervolgMy Profile

 2. Yesssssssss ook hier gaan we weer vieren, baby nichtje is er nu, en dat is echt lang geleden, hahaha Mijn dochter was de laatste, nu 24, dus zeker 15 jaar geleden dat wij het hier hebben gevierd, gezien het voor ons inderdaad echt een kinderfeest is 😀

  X
  Vlieg met Morgaine mee naar… Amersfoort: Museum FlehiteMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *