Nieuw bij ‘Mooi Leven, by De Gans’!

 

‘Doe eens een boekje open’

Dit is een vraag van De Gans aan jullie. Want dit gaat over verhalen uit jullie leven. Over dingen en gebeurtenissen waar je mee geworsteld hebt, waar je veel van hebt geleerd of die je erg graag zou willen delen omdat het belangrijk voor je is. Misschien is het zelfs wel iets wat je niet goed hebt kunnen verwerken, omdat je denkt dat je er alleen in staat, of omdat je het niet goed achter je kunt laten. Of misschien is het wel een heel mooie gebeurtenis, waar je nog altijd heel gelukkig van wordt als je er aan terugdenkt.

De Gans geeft jullie nu de kans!

Ik wil dit vooral doen omdat je in je leven helaas veel dingen meemaakt die je van te voren echt niet in je ‘Verlanglijst voor het Leven’ hebt gezet, maar die je op onmogelijke momenten keihard voor je kiezen krijgt. In mijn omgeving heb ik zo vaak gemerkt dat mensen gelijksoortige gebeurtenissen meemaakten, maar er zelden echt over spraken. Terwijl, wanneer dat dan eindelijk toch gebeurde, er een heel mooie band, of steun onderling ontstond. Door te delen, leer je en ben je niet alleen. Dit kan ongelofelijk goed helpen als je het moeilijk hebt. Samen kun je zaken een stuk beter aan. Ook heb ik als Hans de Gans gemerkt dat sommige mensen graag hun verhaal willen doen. Om zelf dingen beter te kunnen bekijken of verwerken, of juist om met je ervaring andere mensen te steunen. Ook zijn vooral die nare en moeilijke ervaringen vaak juist de momenten waarop we het meest over onszelf, ons leven en de wereld om ons heen kunnen leren. Uiteindelijk is dat juist positief, hoe moeilijk de weg soms ook is.

Om jullie op weg te helpen heb ik een aantal vragen bedacht:Doe eens een boekje open

  • Wat heb je meegemaakt?
  • Wat heeft dit met je gedaan?
  • Hoe heeft dit je leven beïnvloed?
  • Hoe heb je het probleem aangepakt of opgelost?
  • Heb je het inmiddels een plek kunnen geven in je leven?

Met eventueel de aanvullende vragen:

  • Wat zou je, als je terugkijkt, anders hebben kunnen doen? En, wat raad je vanuit je eigen ervaring aan aan mensen die nu te maken hebben met een gelijksoortige situatie?

Je verhaal blijft uiteraard anoniem, tenzij je zelf uitdrukkelijk vermeldt dat je het prettig vindt dat je naam erbij staat en dat vermeld wordt dat het uit jouw leven komt. Als je zelf goed kunt schrijven mag je het zeker ook als ‘gastredacteur’ optekenen. Ik kijk dan alleen de foutjes na J

Als je je verhaal zou willen delen stuur mij dan een bericht via de Facebookpagina, of naar mij persoonlijk via mijn eigen profiel, Marije Sijbolts-Withaar. Je kunt me natuurlijk ook privé contacteren.
Ik zal uiteraard, je verhaal altijd vertrouwelijk behandelen.

Via mijn Facebookpagina heb ik al een eerste aanmelding gekregen, met een prachtig en aangrijpend verhaal wat binnenkort hier zal verschijnen.

Ik hoop ook via deze oproep op mooie, boeiende, lieve en hoopgevende verhalen.
Doe eens een boekje open… 🙂

Heel veel liefs van De Gans <3


Volg je Mooi Leven, by De Gans ook al op Facebook?
De Gans gakt ook op Instagram en soms verschijnt een quote op Pinterest.

3 thoughts on “Nieuw bij ‘Mooi Leven, by De Gans’!

Gak mee en plaats hieronder je reactie,