Jij bent mooi!

Pas geleden zag ik een artikeltje over een modeontwerper die een foto van een model had gepubliceerd.

Het model in kwestie was zo dun en bleek, dat het bijna wegviel op het plaatje. Uiteraard ventileerden de media en vele onbekenden snoeiharde opmerkingen aan het adres van zowel ontwerper als model. Dit zette me weer aan het denken.

In onze tijd wordt uiterlijk belangrijk gevonden.

We leven in een tijd waar uiterlijk belangrijk is en waar er helaas vaak redenen gevonden worden om het bij anderen af te kraken. Het is eigenlijk nooit goed genoeg en bijna overal is wel een middeltje voor, of tegen. Het is zo extreem, dat we zelfs hebben geleerd om onszelf voortdurend te bekritiseren en ons uiterlijk te perfectioneren.

Te dunne mensen krijgen de wind van voren, terwijl men net zo hard oordeelt over types die bepaald ‘beeldvullend’ zijn. Of over mensen die juist heel gemiddeld zijn, want ook daar is wel iets lelijks over te vinden. Eigenlijk maakt het niet uit. Zonder ook maar iets over de persoon in kwestie te weten slingeren veel mensen keiharde meningen de wereld in. Gespeend van elk besef dat indien het tegen henzelf gericht zou zijn…ze zich diep gekwetst zouden kunnen voelen. En dat dat bij die mensen waarover zij zo fel oordelen, ook heel goed het geval kan zijn. Het zou al een begin zijn als we daar iets meer rekening mee zouden houden.

Jij bent mooi!
Bron: Pixabay

Fit, strak en jong is de norm.

In de maatschappij ligt de focus namelijk op een jong, fit en strak lichaam, bijna zoals de opgemaakte en gefotoshopte poppen die ons voortdurend in de media gepresenteerd worden. Dat is totaal irreëel. Want echte mensen beschikken zelden over een dergelijk lichaam. Omdat we wat dikker zijn. Of dunner. Omdat we een aandoening hebben die ons uiterlijk beïnvloedt of doordat we prachtige kinderen hebben gebaard die in dat lijf zijn gegroeid en erdoor zijn gevoed. Of omdat dat lijf heel hard gewerkt heeft om genoeg geld te verdienen. Omdat we zo oud zijn geworden dat het lichaam er gewoon echt niet meer zo jong uitziet. Waardoor dan ook.

De meesten van ons zijn niet jong en niet strak. Jong en strak is namelijk tijdelijk. Als je oud genoeg wordt en door het leven leeft, dan wordt dat lijf vanzelf onjong en onstrak. Het zoveel mogelijk gezond houden van dat lijf is veel belangrijker dan wat anderen vinden van de buitenkant ervan. Want die meningen zijn ook nog allemaal gekleurd, geprojecteerd, persoonlijk en daardoor eigenlijk…totaal onbelangrijk. Voor jouw lijf zorgen, het absoluut accepteren en mooi vinden, dat kun jij alleen zelf. Bovendien: hoe mooi is een lijf waaraan je kunt zien dat het leeft! Met alle littekens, kwabbels, lach- en zorgrimpels van dien. Als het straalt van leven, dan kan dat juist heel prachtig zijn. Gelukkig zijn er steeds meer bladen en firma’s die dit ook gaan inzien. Maar volgens mij nog niet genoeg.

Je bent mooi zoals je bent!

Dus daarom wil ik jullie iets meegeven: je bent mooi zoals je bent! Als jij je goed voelt, goed voor jezelf zorgt, lief bent voor jezelf en lekker leeft, dan straal je dat uit! En dát is mooi.

Je bent niet mooi als je ongelukkig bent. En ook ben je niet mooi als je niet goed voor jezelf bent. Je bent niet mooi als je misplaatste of bittere opmerkingen van anderen over jou gelooft en je daaraan probeert aan te passen. Stop daarmee. Je mag goed voor jezelf zijn. Complimenteer jezelf. Geloof in jezelf. En bovenal: leef!

Voor het komende Paasweekend: wees een beetje lief voor jou en geniet van je leven.

Dan ben jij mooi ♥

De Gans

JIj bent mooi!
Bron: Pixabay

Volg je Mooi Leven, by De Gans al op Facebook?
De Gans gakt ook op Instagram, landt soms op Twitter en incidenteel verschijnt een quote op Pinterest..

 

One thought on “Jij bent mooi!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *