Niet sterk, maar wel veerkrachtig

Als je veel voor je kiezen krijgt dan moet je volhouden. Doorzetten en doorgaan. Overal een oplossing in zoeken en overal een opening in zien.

Er gebeuren soms dingen in je leven die je er eigenlijk op een bepaald moment ‘niet bij kunt hebben’. Soms heel erg veel achter elkaar. Of tegelijk. Je hebt in die gevallen geen andere keuze dan door te gaan en door te zetten. Na een tijdje gaan mensen je vaak bewonderend toeroepen dat ze je zo sterk en krachtig vinden.

Dat vind ik eigenlijk jammer. Ja, het is een mooi en vast goedbedoeld compliment. Maar tegelijkertijd denken veel mensen dat ‘sterke mensen’ niet zoveel support nodig hebben omdat ze het allemaal wel lijken te redden. Want ze worden immers sterk gevonden? Juist daardoor krijgen sterke mensen misschien te weinig steun en kunnen ze zich heel erg eenzaam voelen.

Die sterke mensen zijn vaak juist aan het volhouden. In sommige gevallen zijn ze dapper aan het interen op hun eigen reserves. Omdat ze het gevoel hebben geen keuze te hebben, want op sommige dingen in het leven heb je nu eenmaal geen invloed. Niet op verlies van naasten, niet op ongelukken of nog veel andere akelige dingen die bij het leven horen, maar die je dolgraag wat meer zou willen doseren…
Ik ben niet sterk

Dus kijk eens wat verder dan die sterke mens die je zo bewondert. Diegene heeft vast nog wel een beetje steun of extra kracht nodig in plaats van een makkelijk uitgesproken compliment.

De sterke mensen zijn vaak wel veerkrachtig. Want van hun moeilijkheden leren ze ook weer veel. Dus uiteindelijk komen we er wel met zijn allen. Die veerkracht is er nog wel. Maar die kracht heb je soms wel een beetje extra nodig, ook al lijk je nog zo sterk. Want als je te lang sterk moet zijn, dan word je op den duur wel zwakker.

Dus ken jij zo’n sterk iemand in je omgeving? Geef hem dan nog een beetje extra kracht bij alles wat hij doormaakt…dat kan hij vast gebruiken. Geef een beetje aandacht, liefde, een luisterend oor of een kop thee. Eigenlijk maakt het niet uit, zolang je maar kijkt naar wie hij is en welk gebaar hij nodig heeft. Geef dat dan oprecht. Dan geeft dat jullie beiden kracht.

Sterk zijn is niet belangrijk. Wel veerkrachtig 🌸

Liefs van De Gans ♥

Mooi Leven, by De Gans heeft ook een pagina op Facebook, ik zou het heel leuk vinden als je me ook daar wilt volgen.
De quotes van de Gans kun je vinden op Instagram en Pinterest.

Je kunt je ook op deze blog abonneren via Bloglovin’ 

6 thoughts on “Niet sterk, maar wel veerkrachtig

    1. Ik moest ook hieraan denken toen ik net je stukje las! Als je ooit weer zo’n breekmoment hebt, weet dan dat je niet alleen staat. Er zijn altijd mensen die je begrijpen. En huil die regenton maar vol! Sterkte xxx

Gak mee en plaats hieronder je reactie,